Universiteit Leiden

nl en
Kom Online Proefstuderen bij Molecular Science & Technology

Studievoorlichting

Online Proefstuderen Molecular Science & Technology

Datum
26 februari 2018 - 20 april 2018

Programma

Als je interesse hebt in life sciences en/of scheikunde is Molecular Science & Technology (MST) mogelijk de perfecte opleidingen voor jou. In het programma Moderne Chemie is overal leggen we de focus op een aantal belangrijke onderwerpen binnen de chemie en de life sciences, namelijk het leven en de gezondheid, ziekten en duurzame energie en chemie: allemaal wereldwijde problemen waar life sciences en de chemie een oplossing voor kunnen leveren. 
We gaan verschillende onderwerpen behandelen vanuit het MST-perspectief. We gaan het bijvoorbeeld hebben over het gebruik van koolhydraten in medicijnen, het bestrijden van kanker, een schoner milieu en het gebruik van water als energiebron. Je krijgt een beeld van het reilen en zeilen van onderzoek in laboratoria rondom de life sciences en de chemie. 

Tijdens Online Proefstuderen worden de onderzoeksgebieden behorende bij de twee studies behandeld. We proberen hiermee het karakter van de twee studies weer te geven en het verschil ertussen duidelijk te maken. Online Proefstuderen is dus bedoeld om te bekijken welke studie bij je past. 

Om een realistisch beeld van de studie te geven is het niveau van een deel van dit programma gericht op dat van een beginnende student. Vergeet niet dat voor de studie MST veel kennis van wiskunde B, natuurkunde en scheikunde nodig is. Heb je die kennis én passie, meld je dan aan voor het MST-programma Moderne Chemie is overal.  

Te besteden studielasturen: 12 slu