Universiteit Leiden

nl en
Kom Online Proefstuderen bij Japanstudies

Studievoorlichting

Online Proefstuderen Japanstudies

Datum
26 februari 2018 - 20 april 2018

Programma

Wat houdt Japanstudies precies in? Door middel van Online Proefstuderen Japanstudies krijg je een idee van de verschillende invalshoeken van waaruit je Japans kunt bestuderen. Dit programma bestaat uit acht hoofdstukken, die voor een vrij groot deel overeenkomen met de vakken van het eerste jaar Japanstudies. Als je dit programma maakt, krijg je niet alleen een globale indruk van de onderwerpen die je kunt verwachten bij Japanstudies, maar ook van de benadering van deze onderwerpen. De onderwerpen zijn taalverwerving, waarbij drie soorten schrift aan bod komen, alsmede een aantal basisbegrippen van de Japanse grammatica. Verder moderne Japanse geschiedenis, sociologie en kunst en cultuur. Aan het eind van de module kun je twee van de drie schriftsoorten van het Japans herkennen en heb je kennis gemaakt met de uitspraak ervan. Je hebt ook geleerd vanuit een sociologisch perspectief te kijken naar het leven van daklozen in Japan. En je hebt ontdekt waarom in de moderne Japanse geschiedenis de overgang van de Edo- naar de Meiji-periode (1600-1868) zo belangrijk was. En natuurlijk hebben we de kunst en de cultuur van Japan niet vergeten. We zijn benieuwd of je Japanstudies net zo leuk vindt als wij. 

Te besteden studielasturen: 24 slu