Universiteit Leiden

nl en
Kom Online Proefstuderen bij Engelse taal en cultuur

Studievoorlichting

Online Proefstuderen Engelse taal en cultuur

Datum
26 februari 2018 - 20 april 2018

Programma

Het Online Proefstuderen van Engelse taal en cultuur bestaat uit twee delen. Je kunt zelf kiezen welk van de twee delen je wilt volgen, natuurlijk kun en mag je ze ook allebei volgen!

Deel 1:
In het online programma ‘More than words’ van de opleiding Engelse taal en cultuur leer je onder andere omgaan met een thesaurus, de verschillen tussen formeel en informeel Engels en de belangrijkste uitspraakverschillen tussen Brits en Amerikaans Engels. Deze onderdelen komen aan bod in de eerste en tweedejaarscursussen Taalkunde en Taalvaardigheid van de bacheloropleiding Engelse taal en cultuur. Aan de hand van één van de bekendste Monty Python sketches leer je bijvoorbeeld wat synoniemen zijn en hoe nuttig een thesaurus kan zijn bij het schrijven van een eigen sketch. Verder gaan we dieper in op moeilijke woorden en leer je waar de klemtoon precies ligt, maar ook hoe belangrijk de juiste intonatie is. Verder krijg je de kans om je eigen video (‘vlog’) op te nemen en krijg je tips en trucs voor het schrijven van een eigen boek of short story
NB Voor dit Online Proefstuderen is een computer met geluidskaart (en bij voorkeur een microfoon) een vereiste i.v.m. het afspelen van video-/geluidsfragmenten en het opnemen van inspreekoefeningen. 

Deel 2:
Misschien heb je wel gehoord van het Engelse versje ‘divorced, beheaded, died, divorced, beheaded, survived’ – dit refereert naar het onstuimige liefdesleven van koning Henry VIII (regeerperiode 1509-1547), die zes keer trouwde en twee van zijn vrouwen liet onthoofden. Voor het online programma ‘In bed with Henry VIII’ nemen we een kijkje achter de schermen van het Tudor-hof. We lezen geheime brieven, zien hoe dichters gevaarlijke affaires aangaan met koninginnen, zichzelf verraden in hun romantische poëzie en leren dat niemand te vertrouwen is in een context waar de koning de absolute macht heeft over leven en dood. Verder leren we wat de Engelse Reformatie te maken heeft met het bed van de koning en hoe theater een riskante bezigheid kon zijn. 

Te besteden studielasturen: Deel I: 22 slu, Deel II : 20 slu