Universiteit Leiden

nl en
Kom Online Proefstuderen bij Biologie

Studievoorlichting

Online Proefstuderen Biologie

Datum
26 februari 2018 - 20 april 2018

Programma

De opleiding biologie biedt een breed cursusprogramma aan: van genetica tot gedragsbiologie, van celbiologie tot evolutie, ecologie en biodiversiteit. Online Proefstuderen Biologie is gebaseerd op één van de cursussen uit het propedeuseprogramma: de eerstejaars cursus Biodiversiteit Dier. Tijdens deze cursus staat de diversiteit aan dierlijke levensvormen centraal en behandelen we de stamboom van het dierenrijk: Regnum Animalia. In dit online programma komen een aantal diergroepen aan bod, die we met elkaar zullen vergelijken op grond van lichaamsbouw en levenswijze. Daarnaast richten we ons ook op de evolutie van het dierenrijk, om zo inzicht te krijgen in belangrijke evolutionaire stappen die hebben geleid tot een enorme verscheidenheid aan soorten. 
Online Proefstuderen is niet alleen bedoeld om kennis op te doen over het dierenrijk, maar biedt daarnaast een kijkje in de opleiding Biologie. Zo kan je door middel van video’s en opdrachten zelf ervaren hoe het is om een hoorcollege bij te wonen of een practicumopdracht te doen. 

Te besteden studielasturen: 15 slu