Universiteit Leiden

nl en
Kom Online Proefstuderen bij Archeologie

Studievoorlichting

Online Proefstuderen Archeologie

Datum
26 februari 2018 - 23 maart 2018

Programma

Aan de hand van een aantal theoretische en praktische opdrachten krijg je tijdens Online Proefstuderen een beeld van wat een archeoloog doet en wat de studie Archeologie inhoudt. In dit programma worden alle stappen uit een archeologisch proces belicht: bureauonderzoek, prospectie, opgraven, uitwerken, interpretatie van vondsten en publiceren van onderzoek. Daarnaast wordt ook de relatie tussen archeologie en de maatschappij behandeld. 

Je gaat kijken naar veldtekeningen en dateringsmethoden, een archeologische publicatie lezen en zelf nadenken over een onderwerp dat je zou kunnen onderzoeken. In het programma is er aandacht voor de archeologie van verschillende regio‚Äôs, waaronder Centraal Amerika, het Nabije Oosten en West-Europa. 

Te besteden studielasturen: 15 slu 
LET OP: Het programma van Archeologie duurt 4 weken