Universiteit Leiden

nl en
Beleef de studie, proef het studentenleven

Studievoorlichting

Krokusklas Politicologie en Internationale Politiek

Datum
26 februari 2018 - 28 februari 2018
Bezoekadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Proef de sfeer in en rond de collegebanken

Overweeg jij of je na de middelbare school politicologie wilt gaan studeren? Wil jij je nog een beter beeld vormen van de specialisatie Internationale Politiek? Wil je de sfeer proeven in misschien wel de leukste studentenstad van Nederland? Kom dan de komende voorjaarsvakantie naar Leiden en doe mee met de Krokusklas van 26 tot en met 28 februari 2018!

Tijdens de Krokusklas laten we je gedurende drie dagen kennismaken met de studie Politicologie en de specialisatie Internationale Politiek. Daarnaast kun jij je een beeld vormen van hoe het is om in Leiden te studeren.

Voor wie?

De Krokusklas wordt georganiseerd voor leerlingen uit 5 en 6 VWO. Wanneer je na het bijwonen van voorlichtingsactiviteiten zoals open dagen en meeloopdagen enthousiast bent geraakt over de studie Politicologie ofwel de specialisatie Internationale Politiek, is de Krokusklas een een prachtige ervaring die een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gefundeerde studiekeuze.

Hoeveel?

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Die bedragen € 15,– per persoon.

Aanmelden?

Je kunt je online aanmelden voor de Krokusklas:

› Inschrijfformulier

Programma

Krokusklas 2018

Het programma zal onder andere bestaan uit colleges omtrent het thema ‘Het nationale belang van internationale ontwikkeling’. Tijdens deze dagen wordt besproken wat de belangrijkste soorten van ontwikkeling zijn en de rol van Nederland bij deze kwestie. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar milieuproblemen en ontwikkelingshulp. De vraag wordt gesteld welke verplichtingen en belangen Nederland heeft omtrent deze internationale vraagstukken.

De Krokusklas bestaat echter niet alleen maar uit colleges. Wij zullen proberen je een zo goed en compleet mogelijk beeld te geven van hoe jij je studententijd in Leiden kunt invullen. Er zal bijvoorbeeld voorlichting gegeven worden over jouw mogelijkheden tijdens het derde jaar Politicologie of IBO, de mogelijke masters en carrièreperspectieven. Ook maak je kennis met de Studievereniging voor Politicologen in Leiden, de SPIL. Zij zullen een inhoudelijke activiteit en een knallend feest organiseren. Verder staat er een excursie naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag op het programma en krijg je een rondleiding door het stadhuis van Leiden.

Gedurende de Krokusklas logeer je bij studenten Politicologie/IBO. Deze studenten zullen je onderdak bieden in hun studentenhuis en kunnen je alles vertellen over de studie en over studeren in Leiden in het algemeen. Zij zullen ervoor zorgen dat je ’s ochtends lekker kunt ontbijten en op tijd weer op locatie bent. Op de universiteit krijg je elke dag een smakelijke lunch en ’s avonds eet je bij verschillende studentenverenigingen.

Contact

Heb je vragen over de Krokusklas? Stel ze gerust, per mail:

› krokusklas@fsw.leidenuniv.nl

Meer weten over Politicologie en Internationale Politiek?

Overzicht Bsc Politicologie