Studievoorlichting | Olympiade

Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Registratie - Hal Huygens/Oort

De European Union Science Olympiad (EUSO) is een wedstrijd voor teams van havo/vwo leerlingen. Op 15 december vindt de regionale voorronde plaats op verschillende hogescholen en universiteiten door het land. Op de Universiteit Leiden zullen 24 teams strijden om een felbegeerd plekje in de nationale finale.

Programma

De voorronde bestaat uit drie rondes: biologie, scheikunde en natuurkunde, elk met theoretische en praktische opgaven.

Tijd Activiteit
09:00 Ontvangst met koffie en thee
09:30 Ronde 1
11:30 Lunch
12:15 Ronde 2
14:10 Pauze
14:30 Ronde 3
16:30 Afsluitende activiteit
17:15 Prijsuitreiking
17:45 Einde

Routebeschrijving

De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is makkelijk te bereiken met de fiets en de auto. Met het openbaar vervoer kun je het beste de trein naar station Leiden Centraal nemen en vanaf het station buslijn 43 richting Den Haag (uitstappen bij halte Universiteitsterrein). Het gebouw is dan aan je rechterhand, je loopt voorbij de vijver en komt lang het LiS gebouw. De registratie van de EUSO is in de hal van het Huygens/Oort gebouw.