Kom Proefstuderen bij Midden-Oostenstudies

Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Ben jij leerling uit 5 / 6 vwo? Heb je al eens een Open Dag bezocht, en wil je ervaren hoe het is om Midden-Oostenstudies te studeren in Leiden? Kom Proefstuderen!

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoor- en werkcollege. Daarnaast kun je al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Midden-Oostenstudies studeert. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: we zullen je daarom huiswerk toesturen.

Let op: omdat een groot deel van de opleiding Midden-Oostenstudies Engelstalig is, wordt ook deze proefstudeerdag in het het Engels gedoceerd.

Praktisch

• Het huiswerk bestaat uit een artikel dat je moet lezen en een bijbehorende opdracht. We zullen je het huiswerk zo snel mogelijk na je aanmelding toesturen.
  • Een week voor aanvang van het Proefstuderen ontvang je alle informatie over de locatie en de route.
  • Je volgt deze middag het hoor- en het werkcollege van één studie. Deelnemen aan meerdere studies is niet mogelijk.
  • Wil je je oriënteren op meerdere studies? Dan is de Open Dag een geschikte dag voor jou.
  • Studeer je al (HBO/WO)? Ook dan ben je van harte welkom om te komen Proefstuderen.
  • Vragen? Stel ze via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Midden-Oostenstudies)
13.45-14.30 Hoorcollege Arabische literatuur tot 1500 (door dr. Jelle Bruning)
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege Autoriteit en Arabische historiografie (door dr. Jelle Bruning)
15.30-17.00

Stel je vragen! Informele bijeenkomst met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Locatie & Routebeschrijving