Kom Proefstuderen bij Internationale Politiek

Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Kom Proefstuderen bij Internationale Politiek

Ervaar zelf hoe het is om te studeren
Kom Proefstuderen bij de opleiding Internationale Politiek en ervaar zelf hoe het is om te studeren. Dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit.

Een middag in de collegebanken
Tijdens het Proefstuderen volg je als student proefcolleges, krijg je meer te horen over de arbeidsmarkt en kun je al je vragen stellen aan de docenten, studenten en studieadviseurs van Politicologie. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges, daarom vind je bij de colleges ook een aantal opdrachten die je van te voren kunt maken.

12:50Start programma
De studieadviseurs, onze studentambassadeur Femke van Heun en studentvoorlichters zullen aanwezig zijn om vragen van studenten te beantwoorden.

13:00 – 13:55: Studievoorlichting Politicologie en Internationale Politiek
Een docent vertelt je kort over de studie Politicologie/Internationale Politiek waarna studenten vertellen hoe zij hun studie beleven.  Aan het woord komen achtereenvolgens een eerste-, tweede- en derdejaarsstudent Politicologie of Internationale Politiek .

14.00-14.30: Proefcollege Internationale Politiek
Tijdens het proefcollege ervaar je hoe het is om plaats te nemen in de collegebanken. De docent neemt je mee in de wereld van de Internationale Politiek.

14.30-15.00: Responsiecollege Internationale Politiek
Tijdens het responsiecollege ga je actief aan de slag met de theorie. Natuurlijk krijg je in de zaal ook de kans om mee te denken en te discussiëren.

15.15-16.00 uur: Arbeidsmarktvoorlichting Politicologie en Internationale Politiek
Weet je niet zo goed wat je later kunt worden na je studie Politicologie of Internationale Politiek? Wij zullen je vertellen waar onze studenten zoal zijn terechtgekomen en wat ze ervoor moesten doen om hun droombaan te vinden.

16:00 – 16:30: Afsluiting en informatiemarkt
De studieadviseurs, onze studentambassadeurs en studentvoorlichters zullen aanwezig zijn om vragen van studenten te beantwoorden.

Locatie & routebeschrijving