Kom Proefstuderen bij Biologie

Science Campus
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

Programma

De dag begint met een welkomstpresentatie over studeren aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Vervolgens start het opleidingsprogramma. Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de studie-opbouw, kun je rondkijken in het gebouw, volg je proefcolleges en maak je kennis met studenten en docenten van de opleiding.

09:15  Ontvangst en informatiemarkt in het Gorlaeus Laboratorium
09:45  Algemene welkomstpresentatie
10:15 Lopen naar het Sylvius Laboratorium
10:45  Ontvangst in het Sylvius
11:00  Informatie over de opleiding Biologie: welkomstwoord door onderwijsdirecteur dr. Arthur Ram, en onze studentambassadeurs vertellen je hoe het is om Biologie te studeren in Leiden.
11:45  Rondleiding langs de labs, collegezalen en studieruimtes
12:30  Tijdens de lunch ontmoet je studenten en docenten om met hen te praten en je vragen te stellen.
13:00  Je volgt een minicollege, en past daarna de theorie uit het college toe in een verdiepend practicum.
14:30 Afsluiting

Huiswerkopdracht Proefstuderen

Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges, daarom vragen we je voorafgaand aan het Proefstuderen twee opdrachten te maken.

Huiswerkopdracht 1

Huiswerkopdracht 2