Kom Proefstuderen bij Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Science Campus
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

Programma

De dag begint met een welkomstpresentatie over studeren aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Vervolgens start het opleidingsprogramma. Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de studie-opbouw, kun je rondkijken in het gebouw, volg je proefcolleges en maak je kennis met studenten en docenten van de opleiding.

Tijd Activiteit
09:15 Ontvangst en informatiemarkt in het Gorlaeus Laboratorium
09:45   Algemene welkomstpresentatie
10:30 Proefcollege Hart- en Vaatziekten en Geneesmiddelonderzoek
11:15 Pauze
11:30 Proefcollege organische chemie: Introductie tot synthese van geneesmiddelen, inclusief mini-werkcollege
12:15 Tijdens de lunch zit je aan tafel bij studenten en kun je met hen praten en je vragen stellen
12:45 Rondleiding door het gebouw. Waar hebben de studenten colleges en hoe zien de practicumzalen eruit?
13:15 (Oud-)studenten vertellen over hun ervaringen met Bio-Farmaceutische Wetenschappen
14:00 Pauze
14:15 Casus: Aan de hand van een casus ga je samen met medescholieren aan de slag om uit te zoeken wat het probleem is en hoe je dit kunt oplossen
15:15 Afsluiting

Huiswerkopdracht Proefstuderen

Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges, daarom vragen we je voorafgaand aan het Proefstuderen een opdracht te maken.

Locatie & routebeschrijving