Kom Proefstuderen bij Bestuurskunde

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Ben jij benieuwd of de studie Bestuurskunde écht bij je past? Wil je dieper op de stof ingaan die bij Bestuurskunde wordt behandeld? Kom dan op zaterdag 25 november 2017 naar Proefstuderen bij de faculteit Governance and Global Affairs! We nodigen je van harte uit om rond te kijken en sfeer te proeven op onze locatie in Den Haag. Bezoek hoor -en werkcolleges, ontmoet docenten en studenten en krijg meer informatie over het opleidingsprogramma van Bestuurskunde. Meld je direct aan!

Hoe ziet je dag eruit?

De dag begint met een algemene presentatie over de inhoud en structuur van de opleiding Bestuurskunde, gegeven door een docent en twee studenten. Je krijgt een overzicht te zien van de drie bachelorjaren. Daarnaast wordt een vak uitgelicht zodat je een idee krijgt van de opbouw, wat er behandeld wordt tijdens de hoor –én werkcolleges en wat voor soort tentamenvragen er zijn. De twee studenten zullen onder andere ingaan op enkele vakken die zij leuk of juist moeilijk vinden en wat zij in hun vrije keuzeruimte (willen) doen. Na de presentatie is er tijd om de Meet & Greet te bezoeken. De kans om al je vragen aan Bestuurskunde studenten te stellen! Na de Meet & Greet volg je eerst een inhoudelijk hoorcollege over het vak dat uitgelicht is tijdens de algemene presentatie. Daarna wordt de hele groep opgesplitst en volg je in een groep van ongeveer 20 personen een bijpassend werkcollege.

Neem je ouders mee

Ouders mogen de hele dag mee. Als er voldoende plek is bij het hoor- en werkcollege, mogen ze ook mee als toehoorder.

Het programma in schema

Activiteit Proefstuderen

Inloop met koffie/thee

Algemene presentatie Bestuurskunde

Bezoek onze Meet & Greet

Hoorcollege European Union Politics and Policy

Werkcollege European Union Politics and Policy

Rondleiding Wijnhaven (optioneel)

Inhoud hoorcollege European Union Politics and Policy

We want our country back!” Over de gevolgen van de Brexit voor Nederland

We zullen in het college stilstaan bij de gevolgen van de Brexit voor Nederland door inzichten uit verschillende wetenschappelijke disciplines te gebruiken om het functioneren van multi-level openbaar bestuur te kunnen begrijpen. Europese integratie is anno 2017 veel meer dan alleen economische samenwerking, en een uiteenvallen van de Unie heeft naast economische, ook juridische, politieke en brede maatschappelijke consequenties. Hoe groot is de kans op een domino-effect? Zullen lidstaten het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk gaan volgen en uit de Europese Unie willen stappen? En welke alternatieven zijn er voor uittreders in een gemondialiseerde wereld waarin bestuurslagen binnen en tussen landen steeds inniger met elkaar zijn verbonden op o.a. cultureel en economisch gebied?

Meet & Greet

• De stand zal bemand worden door huidige Bestuurskunde studenten en een studieadviseur. Daarnaast zijn er ook nog andere interessante personen en organisaties.
  • Op de Meet & Greet zijn ook stands te vinden over studieverenigingen, introductieweken, studeren in Den Haag en meer.

Locatie & routebeschrijving