Universiteit Leiden

nl en
Kom naar de Open Dag op 14 oktober

Studievoorlichting

Open Dag

Datum
14 oktober 2017
Tijd
Bezoekadres
Meerdere locaties
in Leiden

Ontdek welke studie bij jou past

Heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Of twijfel je tussen een flink aantal studies? Op de Open Dag presenteren alle bacheloropleidingen uit Leiden en Den Haag zich. Kom vergelijken en sfeerproeven en ontdek welke studie bij jou past!
Meld je aan voor de Open Dag van 14 oktober

Meld je vlug aan!

Een groot aantal presentaties zit al snel vol, meld je dus op tijd aan. Bij registratie dien je ook aan te geven of je wel of niet 1 ouder of begeleider meeneemt. Wil je graag 2 ouders meenemen? Eén van hen kan vast rondkijken op de informatiemarkt. Hier ben je de hele dag welkom om al je vragen te stellen aan studenten, docenten en studieadviseurs. En natuurlijk om al het informatiemateriaal dat je nodig hebt voor je studiekeuze te verzamelen!

Een fruitsalade is gezonder dan een hamburger, maar wat doet voeding nu echt voor je brein? Laat je verrassen en luister naar jonge Leidse wetenschappers en muziek tijdens Soul & Brains:

12.00 Lizah van der Aart (Microbiologie): Hoe voorkomen we een post-antibiotica apocalypse? The War on SuperBugs.
13.00 Robin de Lange (Media Technology): Neemt Virtual Reality het onderwijs over? Is de leraar voor de klas nog relevant met de opkomst van Virtual Reality?
14.00 Bryant Jonkees (Psychologie): Hoe eet je je slim? Over de effecten van voedingsstoffen op het brein.
15.00 Suze Zijlstra (Maritieme geschiedenis):Vlaggenschepen en VOC-mentaliteit. Maritieme geschiedenis en ons beeld van ‘de’ Nederlandse identiteit.
16.00 Jasper de Bruin (Archeologie): Hoe goed boterde het tussen de Romeinen en de Hollanders?


Locatie: Old School, Pieterskerkhof 4a, 2311 SR Leiden

Proef hoe lekker Leiden is en profiteer van een speciaal Open Dag menu voor maximaal 10 euro!  

Tip: vergeet niet te reserveren, want het belooft een drukke dag te worden. Ook kun je tussen 11.30u en 13.30u lunchen in het Lipsius en het Kamerlingh Onnes Gebouw.

Adressen lunchlocaties

 1. Aan de Rijn: Nieuwe Rijn 37
 2. Anne & Max: Gangetje 2
 3. Annie’s: Hoogstraat 1a
 4. Barrera: Rapenburg 56
 5. Borgman Borgman: Nieuwe Rijn 41
 6. Chocolate Compagny: Haarlemmerstraat 1
 7. De la Soul: Morsstraat 60
 8. Grand Café Hortus: Rapenburg 73
 9. Grand Café Pakhuis: Doelensteeg 8
 10. In den Bierbengel: Langebrug 71
 11. Italian bar-bistro City Hall: Stadhuisplein 3
 12. Kamerlingh Onnes Gebouw: Steenschuur 25
 13. Leidsch Beleg: Turfmarkt 12
 14. Lipsius: Cleveringaplaats 1
 15. Mamie Gourmande: Gangetje 14
 16. Midi Marché: Gangetje 10
 17. Oudt Leyden: Steenstraat 49
 18. Pieterskerkcafé: Kloksteeg 16
 19. Restaurant Burgerzaken: Breestraat 123
 20. Restaurant Scarlatti: Stille Mare 4
 21. Rijksmuseum van Oudheden: Rapenburg 28
 22. Vooraf en Toe: Botermarkt 9

Wandel met een student mee door Leiden en bezoek echte studentenplekjes. Zo kun je zelf ervaren of deze stad bij je past! Startpunt: stand Stad & Studentenleven in de Pieterskerk om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Locatie: Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a, 2311 SP Leiden

Toegangsbewijs

1. Ik heb geen toegangsbewijs ontvangen, wat nu?

Heb je geen bewijs in je inbox zitten, kijk dan ook in je spambox of het bewijs daar terecht is gekomen. Zit hij er niet in, vraag dan hier opnieuw je bewijs aan.

2.Waarom is er een toegangsbewijs?
Vanwege de grote belangstelling voor de Open Dag is het belangrijk je van te voren aan te melden zodat je verzekerd bent van een plekje bij de presentatie(s) van jouw keuze. Door je aan te melden ontvang je een toegangsbewijs en heb je voorrang op mensen die op de valreep besluiten naar de Open Dag te komen (zonder zich van te voren aan te melden).

3. Ik heb mijn toegangsbewijs per ongeluk verwijderd, wat nu?
Je kunt een nieuw bewijs aanvragen. Vraag hier een nieuw bewijs aan.

4. Moet ik mijn toegangsbewijs uitgeprint mee nemen of kan ik het ook op mijn telefoon laten zien?
Je mag het bewijs ook op je telefoon laten zien.

Ouder meenemen

1. Ik heb aangegeven geen ouder mee te brengen, maar ik wil dit aanpassen. Kan dit?
Dit kun je aanpassen via de link in je toegangsbewijs, mits de presentatie(s) er nog ruimte voor overla(a)t(en). Wanneer een bepaalde presentatie al bijna vol zit, kan het zijn dat je ouder niet mee kan naar deze presentatie. Hij of zij kan dan met een kopje koffie op je wachten of praten met studenten of adviseurs op de informatiemarkt in de Pieterskerk.

2. Kan ik echt maar één ouder meenemen?
Vanwege de grote belangstelling kun je echt maar één ouder meenemen naar de presentaties. Wel mag je met twee ouders de informatiemarkt bezoeken en kan er één ouder met een kop koffie wachten terwijl de andere ouder je tijdens de presentatie vergezelt.

Programma

1. Ik wil mijn programma aanpassen / me afmelden, hoe doe ik dit?
Via de link in je toegangsbewijs kun je je programma aanpassen of je afmelden.
Let op: als je je programma aanpast krijg je ook een nieuw toegangsbewijs toegestuurd (deze verschijnt na aanmelding ook in beeld).

2. Alle presentaties die ik graag wil bezoeken zitten vol. Heeft het nog zin om naar de Open Dag te komen?
Je bent van harte welkom op de informatiemarkt in de Pieterskerk, hier zijn van alle opleidingen studenten, docenten en/of studieadviseurs aanwezig om mee te praten. Ook kun je hier allerlei informatiemateriaal verzamelen en je aanmelden voor een wandeling door Leiden.

Locaties

1. Zijn de presentaties op de locaties waar ook de opleiding normaal college geeft?
De Open Dag is georganiseerd op verschillende locaties in en rondom het stadscentrum en niet in de faculteitsgebouwen (met uitzondering van het Lipsius- en het Kamerlingh Onnes Gebouw). Zo is alles op loopafstand en ben je snel waar je moet zijn. Helaas kun je dus niet op alle faculteiten een kijkje nemen, maar tijdens de presentaties krijg je zeker een goed beeld van waar je gaat studeren!

Met het OV

Het wordt enorm druk in de stad, kom dus met het openbaar vervoer! Vanuit Leiden Centraal neem je uitgang Centrum, dan is het maximaal 20 minuten lopen naar de verste locatie. Of spring in één van de Tuktuks, deze rijden de hele dag gratis van locatie naar locatie.
Neem je de bus? Stap dan uit bij halte Breestraat. Hier staan wegwijzers klaar om je op weg te helpen.

 • Stippel je vast je route uit via 9292.nl
 • Check tijdig via ns.nl of er geen storingen of wegwerkzaamheden zijn op jouw route.

Wegwijs in de stad

Op het station én in de stad staan studenten klaar om je de weg te wijzen. Je kunt ze herkennen aan hun blauw-witte jas met het logo van Universiteit Leiden en een grote ballon. Ook delen zij plattegronden uit zodat je snel op de gewenste locatie bent.

Parkeren

Kom je toch met de auto? Bekijk dan onder 'Locaties en routebeschrijving' de parkeergarages in de buurt. Op parkeerterrein Haagweg kun je voordelig parkeren. Een cityshuttle brengt je in enkele minuten (gratis) naar de binnenstad. Aan het einde van de dag kun je teruglopen of je laten ophalen door de cityshuttle. Deze is telefonisch bereikbaar via 071 - 512 0017. Houd wel rekening met drukte en wachttijden.

Parkeergarages

1. Haagweg: Haagweg 8, 2311 AA Leiden
2. Centrum Morspoort: Bloemfonteinstraat 2, 2312 ZD Leiden
3. Langegracht: Langegracht 3, 2312 NV Leiden
4. Haarlemmerstraat: Middelstegracht 50, 2312 TX Leiden
5. Breestraat: Kaardesteeg 11, 2311 KN Leiden
6. Maliebaan: Navigeer naar het midden van de Maliebaan
7. Lammermarkt: Lammermarkt 9, 2312 CK Leiden

Heb je vragen tijdens de Open Dag met betrekking tot het programma, de route, presentaties etc.? Neem dan contact op met de Studielijn (071 -527 1111) of loop langs de Studielijn bij de ingang van de Pieterskerk.

Heb je nu al vragen? Schroom niet om te bellen naar bovenstaand nummer of te mailen naar  studielijn@leidenuniv.nl. We beantwoorden graag je vragen!

Locaties en routebeschrijving

Hieronder vind je de 8 Open Dag-locaties waar presentaties gegeven worden én Soul & Brains. Moet je in de Sterrewacht zijn? Loop dan via de Zegersteeg en de 5e Binnenvestgracht. Kom je met de fiets? Neem deze dan mee het bruggetje over. Op het Sterrewachtterrein is ruimte om je fiets te stallen.