Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Psychologie Bachelor Introductiedag

Datum
maandag 2 september 2024
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Welkom bij de bachelor Psychologie!

De eerste paar dagen van het eerste jaar van de bachelor Psychologie bestaan uit de introductiedagen. Op deze dagen delen we essentiële informatie met je omtrent het studieprogramma Psychologie en studeren in Leiden in het algemeen. Denk bijvoorbeeld aan uitleg over de digitale systemen die je direct de eerste dag al gaat gebruiken voor je studie. Ook krijg je informatie van de studieadviseurs over de opbouw van het studieprogramma en ondersteuning in de bachelor. Daarnaast maak je kennis met je medestudenten met wie je samen de vakken in het eerste jaar volgt. Je studentmentor begeleidt je op de eerste dag. 

Je ontvangt eind augustus een mail met je persoonlijke rooster voor de Introductiedag op 2 september.

Programma 2 september

Je zal de dag beginnen met een informatiebijeenkomst die bestaat uit een kennismaking en uitleg over digitale systemen en praktische zaken. In de mail die je eind augustus ontvangt, lees je in welk lokaal je wordt verwacht.

Na de informatiebijeenkomst zal je een college bijwonen in het Pieter de la Court gebouw. Daarna kun je een uur pauzeren onder het genot van een hapje en een drankje. Om de dag af te sluiten, zal je een tweede college bijwonen in het Gorlaeus gebouw.

Programma: 

08:45 - 09:00 Inloop en ontvangst Centrale hal
09:00 - 11:00 Kennismaking en uitleg praktische zaken Lokalen (zie mail t.z.t.)
11:00 - 13:00 Jouw eerste college: Inleiding in de Methodologie en Statistiek SC01
13:00 - 14:00 Pauze met drinken en een snack Centrale hal
14:30 Lopen naar het Gorlaeus Collegezalengebouw   
15:00 - 17:00 Jouw tweede college: Inleiding in de Psychologie Gorlaeus 04/05

Programma 3 september

Op dinsdag 3 september heb je een voorlichtingsbijeenkomst met de studieadviseurs van de bachelor Psychologie. Tijdens de bijeenkomst hoor je wat je dit studiejaar kunt verwachten en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen over praktische en studieadvieszaken. Waar en hoe laat de bijeenkomst is, kun je begin september in MyTimetable zien.

Welkomstpagina

Op deze pagina vond je alle informatie voor de introductiedagen. Wil je meer lezen over jouw tijd als nieuwe student aan de Universiteit Leiden? Ben je benieuwd naar tips van studenten? Bekijk dan de Welkomstpagina Bachelor Psychologie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.