Book launch

2511 DP Den Haag
Spaanse Trappen
Boek: 'Ruminations'

Op donderdag 15 december 2022 organiseert het Instituut Security and Global Affairs (ISGA) een boekpresentatie naar aanleiding van het onlangs verschenen boek van Tahir Abbas: ‘Ruminations: Framing a sense of self and coming to terms with the other’.

Ruminations

Ruminations is het 17e boek van hoogleraar Tahir Abbas. In dit boek, waar hij de afgelopen 15 jaar aan gewerkt heeft en dat hij tijdens de recente lockdown eindelijk heeft kunnen afronden, gaat hij in op dringende vraagstukken over identiteit en vertegenwoordiging, uitsluiting en toegang tot onderwijs en arbeidsmarktparticipatie en bredere onderwerpen over burgerschap en erbij horen.

Dit is een bewuste poging om een licht te schijnen op en een analyse te maken van onderwerpen met betrekking tot etnische identiteit en vertegenwoordiging. Het boek is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en analytische observaties en inzichten die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen en verblijf op plekken over de hele wereld.

Professionele ontwikkeling en reflectie

Het eerste deel van het boek gaat in op zijn vroege herinneringen met betrekking tot identiteit en saamhorigheid en beschouwingen over het onderwijs dat hij genoten heeft. Terwijl het tweede deel ingaat op zijn intellectuele en culturele observaties over nationaliteit, etniciteit en religie, de onderwerpen die bepalend zijn geweest voor zijn profiel als wetenschapper en zijn beleidsbijdrages over de afgelopen ruim 20 jaar.

Heb boek biedt de mening van een insider over gevoelige onderwerpen op een toegankelijke en lichtvoetige manier. Er wordt stil gestaan bij het leven van Abbas tot op dit moment in zijn professionele ontwikkeling terwijl het ook dient als een reflectie op het verleden en zijn ambities en zorgen voor de toekomst.

Programma and boekverkoop

De boekpresentatie wordt gepresenteerd door Richard McNeil-Willson. De moderator is Ahab Bdaiwi, Universitair docent Arabische en middeleeuwse filosofie en laat-antieke intellectuele geschiedenis.

Aan het eind van de presentatie is er gelegenheid om het boek met korting aan te schaffen.

Over de auteur

Tahir Abbas FRSA FAcSS is hoogleraar Radicalisation Studies aan het Instituut Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden in Den Haag. Hij heeft zijn doctoraal in ‘Ethnic Relations’ behaald aan de Universiteit van Warwick. Momenteel doet hij onderzoek naar de verbanden tussen Islamfobie en radicalisering, gender en geweld en etnische relaties. Hij is auteur, redacteur en co-redacteur van twintig boeken en meer dan 100 peer-reviewed artikelen en hoofdstukken.

Aanmelden en vragen

Iedereen is welkom om de presentatie bij te wonen. Toegang is gratis maar wij vragen je wel om je aan te melden via dit formulier.

Mocht je vragen hebben, dan kun je ze per e-mail sturen naar: communicatie@fgga.leidenuniv.nl

Meld je hier aan