Congres/symposium

Symposium: De rol van gender stereotypen in het voortgezet onderwijs

woensdag 23 november 2022
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
3.46

Op 23 november vindt het symposium ‘De rol van Gender Stereotypen in het Voortgezet Onderwijs’ plaats op de Universiteit Leiden in Den Haag (Locatie Wijnhaven, Turfmarkt 99). Deze avond zal in het teken staan van onderzoeksresultaten over de rol van gender stereotypen in het Nederlands voortgezet onderwijs. Door middel van sprekers en workshops bediscussiëren we hoe ideeën over mannen en vrouwen door werken in het onderwijs, wat hiervan de gevolgen zouden kunnen zijn en hoe negatieve gevolgen verminderd zouden kunnen worden.

18:30 – 19:00    Inloop en registratie
19:00 – 19:05    Welkomstwoord
19:05 – 19:45    Keynote Promotieonderzoek Gender Representatie en Gender Stereotypen in het Voortgezet Onderwijs Laura Doornkamp
20:00 – 20:45   Workshops
                         Keuze 1: Gender Stereotypen in Lesmateriaal, onderzoeker Tessa van de Rozenberg
                         Keuze 2: Gender bias in leerlingenverwachtingen, onderzoeker Antoinette Kroes
  Keuze 3: Genderdiversiteit in de bèta en techniek, projectmanager VHTO Tess Schoneveld
20:45 – 21:00 Centrale afsluiting
21:00 – 21:30 Borrel

Je kunt je aanmelden voor dit symposium via dit formulier.