Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Verdiepingsleergang

Verdiepingsleergang Public Affairs en de EU

Datum
donderdag 11 mei 2023 - dinsdag 27 juni 2023
Toelichting
Verdiepingsleergang Public Affairs en de EU (Europese Unie)
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Wat ga je doen?

Ga aan de slag met lobbycasuïstiek en leer hoe je effectief invloed krijgt in het Brusselse. Ontwerp een EU-lobbystrategie en ga naar Brussel om deze uit te voeren.

Na de verdiepingscursus

Na het deelnemen aan deze cursus weet je precies hoe een lobby in Brussel tot een succes te brengen. Je hebt een eerste stap gezet in een succesvolle lobby.

Je eigen lobbycasuïstiek op papier zetten en daadwerkelijk uitvoeren? Dat kan tijdens de vierdaagse verdiepingscursus Public Affairs en de EU, die in mei/juni plaatsvindt. Identificeer vooraf je lobbydossier, ontwerp je lobbystrategie en finetune deze met een deskundige. Daarna ben je klaar voor het echte werk. Ga naar Brussel en pas je strategie toe in de praktijk. Verdiep je kennis en discussieer met insiders, onder andere met jouw Europese koepel, ervaren lobbyisten en een Europarlementariër. Na deze cursus kun jij niet alleen een EU-lobby strategie opzetten maar deze ook verbinden aan je lobby thuis. Basiskennis van de Europese instellingen en de gewone besluitvormingsprocedure* is een vereiste.

*Volg hiervoor eventueel de Public Affairs introductie(workshop).

Meer informatie & inschrijven

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.