Universiteit Leiden

nl en

Workshop

I smell a rat

Datum
woensdag 13 juli 2022
Tijd
Serie
Geesteswetenschappen en Leiden2022
Locatie
Wordt later bekend gemaakt

Waar en hoe u zich voor deze workshop kunt aanmelden wordt later bekend gemaakt. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

Smell a Rat! Een workshop waarin je met kunstenares Lauryn Mannigel lichaamsgeuren onderzoekt.

Smell a Rat is een workshop van Lauryn Mannigel. In haar werk onderzoekt ze de schoonheid en politiek achter de lichaamsgeuren van mensen. Want zij weet: verschillende lichaamsgeuren vormen samen de ‘olfactorische identiteit’ van een persoon.

Deze workshop gaat over vrouwelijke lichaamsgeuren die in de geschiedenis vaak als negatief werden gezien. Door middel van presentaties, discussies en praktische experimenten leer je meer over ‘gender-gerelateerde perceptie’ van vrouwelijke lichaamsgeuren. Daarbij wordt speciaal gekeken naar de geschiedenis en huidige sociale en culturele normen in Nederland en Leiden. Hoe reageer jij eigenlijk zelf op lichaamsgeuren van vrouwen? Wat wint: walging of nieuwsgierigheid?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.