Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium | Leiden2022

Photography Meets Science and the City

Datum
zaterdag 11 juni 2022
Serie
Geesteswetenschappen en Leiden2022
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Helen Westgeest, UHD Moderne en Hedendaagse Kunst en Fotografietheorie bij de opleiding Kunstgeschiedenis, organiseert momenteel een symposium dat op 11 juni 2022 plaats gaat vinden in het Lipsiusgebouw en UB. De medeorganisatoren zijn de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) en de landelijke Fotobond.

In het symposium ‘Photography Meets Science and the City’ wordt de relatie tussen fotografie en wetenschap uitgewerkt. Dit gebeurt langs twee lijnen. In de eerste plaats komt fotografie als wetenschappelijke discipline voor het voetlicht, met bijdragen van Mattie Boom, conservator fotografie van het Rijksmuseum die een dissertatie schreef over de geschiedenis van de amateurfotografie in Nederland; Helen Westgeest over actuele ontwikkelingen in het theoretisch onderzoek naar fotografie; en Jos Jansen over documentaire fotografie m.b.t. wetenschap en natuur.

De andere lijn behelst de toepassing van fotografie in de wetenschap, zoals (medische) microfotografie en astrofotografie, en bijzondere fotografische uitingen, zoals stereofotografie en experimentele fotografie. Hierover zullen, onder anderen, medewerkers van de Leidse Sterrewacht en Museum Boerhaave spreken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.