Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Politiek bestuurlijke sensitiviteit

Datum
donderdag 9 juni 2022 - donderdag 30 juni 2022
Locatie
Online

Omschrijving

Politiek-bestuurlijke sensitiviteit (PBS) is een begrip dat herkenning maar soms ook irritatie oproept onder ambtenaren. Tegelijkertijd zal niemand ontkennen dat het een ambtelijke kerncompetentie is die alleen maar in belang toeneemt.

In tijden van politieke polarisatie en de opkomst van onconventionele politieke bewegingen die bestuurders en volksvertegenwoordigers leveren, wordt steeds meer politieke sensitiviteit van ambtenaren gevraagd. Maar wat is politieke sensitiviteit dan precies? Welke skills en activiteiten behelst het? Hoe voorkom je dat sensitiviteit doorslaat en resulteert in teveel loyaliteit en zelfs gehoorzaamheid? Moeten ambtenaren niet juist frank en vrij hun politieke bazen van stevige adviezen voorzien? Met deze vragen gaan we aan de slag tijdens deze 4 dagen. Discussies zullen op het scherpst van de snede worden gevoerd, op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, praktijkvoorbeelden en de ervaringen van deelnemers.

Meer informatie

Voor meer informatie klik hier.

Meer informatie over Politiek bestuurlijke sensitiviteit

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.