Universiteit Leiden

nl en

Debat

Buitengesloten Offline, Buitengesloten Online? Meer inzicht in de interactie tussen sociaal buiten gesloten zijn, online community’s en extremistische ideologieën

  • Dr Eviane Leidig
  • Dr Ashton Kingdon
  • Dr Bharath Ganesh
Datum
donderdag 14 april 2022
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Spaanse trappen

We nodigen je hierbij uit om deel te nemen aan het debat over het meest recente onderzoek door toonaangevende experts in online-offline extremisme. Het debat is het eerste in de 2022 serie van DRIVE workshops die online via Teams en fysiek op de Wijnhaven Campus worden georganiseerd. 
Deze hybride workshop gaat in op de rol die social media en andere vormen van online ruimtes spelen bij radicalisering en extremistische opstellingen. Het zal aandacht besteden aan belangrijke onderwerpen zoals de link tussen sociale vervreemding en interactie met extreme online ruimtes, de rol van internet in radicalisering en of en hoe online extremisme kan omslaan naar offline geweld, maar ook hoe om te gaan met algoritme bubbels, het modereren van content en ‘cryptische’ extremistische content. 

Meer informatie en aanmelden via de Engelse pagina. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.