Universiteit Leiden

nl en

Debat | Themabijeenkomst

Webinar: Vertrouwen in politiek, overheid en gemeenten: gaat 2022 het verschil maken?

Datum
maandag 7 maart 2022
Tijd
Locatie
Online

Dit is het moment voor de politiek en de overheid om te laten zien dat het wél kan: beleid laten werken in het voordeel van de burger. Gaat 2022 het verschil maken? De kansen zijn er: we hebben een nieuw kabinet dat het anders wil aanpakken. En na 16 maart hebben de meeste gemeenten nieuwe gemeenteraden en wethouders. Veel gemeenten hebben de antwoorden op de complexe vragen van het kabinet. 

Hoe zorg je ervoor dat Den Haag met beleid komt waar gemeenten mee uit de voeten kunnen? Hierover organiseert de Universiteit Leiden op maandag 7 maart om 13.00 een webinar. Aan de discussie doen mee:

  • Eric de Rijk is Public Affairs Adviseur van de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
  • Erik van Venetië is lobby- en public-affairsadviseur. Hij schreef diverse boeken over lobbyen, waaronder Het Grote Lobbyboek. Samen met Jur de Haan schreef hij over de gemeentelijke public affairs in Door Haagse ogen. 
  • Jur de Haan is senior beleids- en public-affairsadviseur bij Zunderdorp Beleidsadvies en Management. Hij voert advies- en onderzoeksopdrachten uit voor gemeenten, provincies en brancheorganisaties.

N.B. Deze themabijeenkomst is tevens een voorproefje van de voorjaarseditie van de Leergang Public Affairs door Gemeenten: "Grip op Transities"

Meld je nu aan om deze online bijeenkomst gratis bij te wonen. We zien uit naar je komst!

Meld je aan

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.