Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Livestream

Wanneer kennis kritiek wordt

  • Robbert Dijkgraaf
Datum
vrijdag 11 maart 2022
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnesgebouw en online

Terugkijken

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Kennis en feiten staan heden ten dagen onder druk. De coronapandemie heeft enerzijds blootgelegd hoe afhankelijk we zijn van wetenschappelijke kennis, maar ook hoe kwetsbaar deze is in het publieke debat. Feiten worden openlijk betwist en wetenschappers bedreigd. Gegeven deze ontwikkelingen is een breder gesprek nodig over de noodzaak en invulling van wetenschap in onze maatschappij en politiek.

Na de toespraak van minister Dijkgraaf reflecteren verschillende wetenschappers op diens verhaal en hun ideeën bij de thematiek. Onder hen zijn  Gerrit Hiemstra, Ineke Sluiter en Ionica Smeets. Dit alles vindt plaats onder leiding van onderwijs- en beleidshistoricus Pieter Slaman.

Dit is een bijeenkomst in samenwerking met Leiden2022 - European City of Science.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.