Wanneer blaffende honden bijten: Signalering en aanpak van partnergeweld

donderdag 10 februari 2022 - vrijdag 11 februari 2022
Igluu
Louis Couperusplein 2
2514 HP Den Haag

Terwijl het gezin vaak wordt beschouwd als de hoeksteen van de samenleving, kan het ook tot een van de meest gewelddadige sociale groepen worden gerekend. (Ex-)partnergeweld is de meest voorkomende vorm van huiselijk geweld. Welke typen partnergeweld kunnen we onderscheiden? Hoe kunnen we partnergeweld (vroegtijdig) signaleren? En wat zegt de wetenschap over de van aanpak van partnergeweld?

Workshop

In deze tweedaagse workshop wordt een overzicht gegeven van de verschillende perspectieven op en kenmerken van partnergeweld, de complexiteit van dit fenomeen en de uitdaging die dit met zich meebrengt voor de aanpak. Gezamenlijk combineren we wetenschappelijke inzichten met inzichten uit de praktijk en bekijken we hoe we deze kennis kunnen toepassen in de aanpak van partnergeweld.

Na het volgen van deze tweedaagse workshop:

• Heeft u uw kennis en inzicht in het fenomeen partnergeweld verbreed;
  • Heeft u inzicht gekregen in het dader- en slachtofferperspectief en genderverhoudingen t.a.v. partnergeweld;
  • Bent u op de hoogte van de factoren die samenhangen met partnergeweld zodat u de signalen eerder kunt herkennen;
  • Bent u op de hoogte van wat ketenpartners doen bij de aanpak van partnergeweld;
  • Kunt u wetenschappelijke inzichten toepassen op situaties uit uw eigen werkervaring waar partnergeweld een rol speelt.

Voor wie en aanmelden

Voor wie: ervaringsdeskundigen, practitioners en beleidsmedewerkers

Aanmelden via dit online formulier.
Aantal plaatsen: max. 20 deelnemers

Informatie en vragen

Voor meer informatie en vragen: dr. Pauline Aarten, Trainer en deskundige op het gebied van partnergeweld

Deze tweedaagse workshop is mede mogelijk gemaakt door: Universiteit Leiden en Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS).