Universiteit Leiden

nl en

Lezing

GEANNULEERD / UITGESTELD: LUCAS Lezing door Peter Verstraten met Martin Koolhoven in het Trianon Theater

Datum
woensdag 1 december 2021
Tijd
Locatie
Trianon Theater
Breestraat 31
Leiden
Zaal
n.v.t.

Annulering LUCAS lezing 1 december

Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten dat de LUCAS Lezing door Peter Verstraten niet zal plaatsvinden op woensdag 1 december 2021. Het dringende advies van de Universiteit Leiden is op dit moment dat niet-onderwijsgerelateerde bijeenkomsten niet fysiek door kunnen gaan. We stellen de LUCAS Lezing daarom uit tot het voorjaar van 2022. We laten het zo snel mogelijk weten wanneer een nieuwe datum is gevonden. We hopen dat u begrip zult hebben voor deze moeilijke beslissing.

Peter Verstraten zal op woensdag 1 december 2021 de langverwachte tweede LUCAS Lezing geven. Vanaf 18.30 uur is iedereen van harte welkom in de prachtige grote zaal van het Trianon Theater (Breestraat 31 in Leiden). De titel van de lezing is ‘De verholen charme van de Nederlandse cinema’. Na een korte inleiding zal Peter Verstraten aan de hand van filmfragmenten een tweegesprek voeren met filmmaker Martin Koolhoven, ook bekend van het televisieprogramma De keuze van Koolhoven — over de vaderlandse fictiefilm. Het zal gaan over de status van de Nederlandse cinema, over het gebruik van de Nederlandse taal, over cinefilie en filmanalyse. 
 

De LUCAS Lezing

De LUCAS Lezing beoogt een breed (en ook Leids) publiek te betrekken bij het diverse onderzoek van het Centre for the Arts in Society van de Universiteit Leiden. De eerste LUCAS Lezing werd in 2019 gehouden door Ineke Sluiter over ‘De trauma’s van Achilles’. In 2020 kon de LUCAS Lezing helaas niet plaatsvinden. De LUCAS Lezing wordt georganiseerd door de LUCAS Impactcommissie. 

Programma

LUCAS Dissertatieprijs, Lezing, Borrel
Aan het begin van de avond zal de LUCAS Dissertatieprijs worden uitgereikt aan de auteur van het beste LUCAS-proefschrift dat verdedigd is in het academisch jaar 2020-2021. De LUCAS Lezing zal inclusief tweegesprek in totaal ca. 90 minuten duren. Daarna is er tijd voor vragen en discussie. Tot besluit van de avond bent u van harte uitgenodigd voor een feestelijke borrel in de foyer van het Trianon.

Toegang tot de lezing

Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de lezing bij te wonen. Het Trianon is verplicht om bezoekers te vragen om een Corona-toegangsbewijs en Identiteitsbewijs. Dit betekent dat van iedere bezoeker de QR-code in de CoronaCheck app wordt gescand als bewijs van volledige vaccinatie, een negatief testresultaat, of een herstelbewijs. Neem dus uw ID-kaart en uw telefoon mee om de QR-code te tonen. Een print van uw QR-code mag ook. Hartelijk dank voor uw medewerking! 

Locatie
Trianon Theater, Breestraat 31 in Leiden

Aanmelding
De toegang is gratis, maar u dient zich tevoren aan te melden via het volgende email-adres: lucas@hum.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.