Live webinar en Q&A - Leiden Legal Technologies Program

woensdag 15 december 2021
Online

De praktijk georiënteerde opleiding Legal Technologies is gericht op het kunnen omgaan met juridisch-technologische vraagstukken. Bent u een senior professional binnen de publieke of private sector en loopt u aan tegen juridisch-technologische vraagstukken? Wilt u in staat zijn hier mee om te kunnen gaan, en anderen in te kunnen aansturen? Dan is het Leiden Legal Technologies Program wat voor u!

Op woensdag 15 december 2021 organiseren we een online webinar. Kunt u er niet bij zijn? Bekijk de FAQ en vraag de opname op.

Drs. Inge Bryan

Partner Cyber Risk Services, Deloitte

Drs. Inge Bryan

"Met het toenemend datavolume, neemt de complexiteit van alles toe. Het vak van jurist verschuift van zaken beoordelen, naar context en systemen beoordelen. De jurist moet leren de digitale maatschappij mede vorm te geven door haar een goede juridisch basis mee te geven."

Programma

16:00 uur:  Welkom en presentatie door Professor Jaap van den Herik, Thomas Helling en Thomas Prikkel.

16:20 uur: Q&A

Over het Leiden Legal Technologies Program

De Universiteit Leiden heeft in samenwerking met het Ministerie van J&V en de Gemeente Den Haag een Leiden Legal Technologies Programma ontwikkeld. Het gaat over technologische ontwikkelingen en de verregaande digitalisering van de maatschappij. Deze ontwikkeling leidt tot disruptie binnen het juridische domein. De enorme hoeveelheid data is vandaag de dag een realiteit waar de jurist van de toekomst niet omheen kan.

De opleiding biedt academische kennis en praktische inzichten in juridisch-technologische ontwikkelingen in het beleids-, bestuurlijke en juridische domein. De Legal Technologies worden behandeld vanuit het perspectief van herkenbare juridische toepassingen. Hierbij worden ook de kracht, beperkingen, gevoeligheden en ethische aspecten van technologie behandeld. Daarnaast wordt ingegaan op de maatschappelijke eisen en implicaties van technologie. Kortom, na het volgen van deze cursus kunt u ontwikkelaars van Legal Technologies adequaat te woord staan bij het borgen van juridische verdedigbaarheid, transparantie, wetgeving, en maatschappelijke normen en waarden. De opleiding start op 11 maart 2022, de inschrijving is reeds gestart. Heeft u interesse, neem dan contact met ons op via: legaltechnologies@fgga.leidenuniv.nl

Als u meer wilt weten, kijk op de website of bekijk de brochure.

Prof. dr. Jaap van den Herik
Jaap van den Herik is grondlegger van het LCDS en de initiator en kerndocent van het Leiden Legal Technologies Program. De stijgende prestaties van computers roepen de vraag op tot op welk niveau deze ontwikkelingen doorgaan? Toen Jaap van den Herik in zijn inaugurele rede (1991) de vraag stelde Kunnen Computers Rechtspreken? probeerde hij duidelijk te maken dat technologie en recht een gezamenlijke ontwikkeling tegemoet gingen. Nu kunstmatige intelligentie alom erkend wordt als richtinggevend in de technologische ontwikkeling, is kennis en begrip van legal technologies uiterst relevant voor het gehele werkveld. Rechters, advocaten, paralegals, beleidsmedewerkers en juridische adviseurs met verschillende invalshoeken weten het al: er is behoefte aan een opleiding in Legal Technologies.

Thomas Helling
Expertise: verkennende en verklarende data visualisatie, netwerk analyse

Thomas Helling is een enthousiaste en optimistische data scientist, die zich richt op het geven en presenteren van waardevolle data inzichten door rapportages, hulpmiddelen en modellen te maken die het resultaat zijn van uren van data preparatie, data combinatie, en passie. Nadat hij zijn studie cum laude had afgerond aan de Universiteit Leiden, heeft hij zich volledig gericht op zijn bedrijf dat de afgelopen vier jaar verschillende bedrijven in de commerciële en publieke sector heeft geadviseerd op het gebied van Data Science, zoals de Dienst Justitiële Inrichting, Regio Gooi & Vechtstreek, en Pon Automotive.

Thomas Prikkel
Expertise: verkennende en verklarende data visualisatie, netwerk analyse

Thomas Prikkel is een gedreven data scientist met passie voor het ontwikkelen van intuïtieve tools die gebruikt worden om waardevolle inzichten uit data te krijgen. Hij is goed in het bedenken op welke manieren organisaties geholpen kunnen worden met data. Nadat hij zijn studie cum laude had afgerond aan de Universiteit Leiden, heeft hij zich volledig gericht op zijn bedrijf dat de afgelopen vier jaar verschillende bedrijven in de commerciële en publieke sector heeft geadviseerd op het gebied van Data Science, zoals de Dienst Justitiële Inrichting, Regio Gooi & Vechtstreek, en Pon Automotive.