Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Bijeenkomst alumni Sterrenkunde en Sterrewacht

Datum
zaterdag 27 november 2021
Tijd
Locatie
Online via Zoom

Traditioneel organiseert de Vereniging Oud-Sterrewachters (VO-S) een najaarsbijeenkomst met de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) en een interessante lezing/ rondleiding gevolgd een borrel. Helaas is het door de huidige maatregelen onverstandig om fysiek samen te komen. Toch wil de VO-S wel graag haar leden en andere Sterrenkunde alumni zien. De ALV (alleen voor leden) en de lezing gaan daarom online door. Voor wie wil, zal er online geborreld worden.

> Aanmelden

Lezing
Eerder dit jaar werd het startschot gegeven voor de bouw van de Square Kilometre Array (SKA) telescopen. Nederland is een van de grondleggers van deze telescoop. In de lezing zal Michiel van Haarlem, Leids sterrenkunde-alumnus én hoofd SKA office Nederland, een inkijkje geven in de Nederlandse bijdrage aan dit enorme en indrukwekkende project!

Programma
De gehele bijeenkomst zal plaatsvinden in Zoom.

14:00   

ALV (alleen voor VO-S-leden)

14:30

Update van de Sterrewacht
door Anthony Brown, universitair hoofddocent bij de Sterrewacht

15:00

Lezing over SKA-telescoop met Q&A
door Michiel van Haarlem, hoofd SKA office Nederland

15:45

Borrel

 

Direct na de ALV zullen niet-VO-S-leden toegelaten worden tot de Zoom meeting en zal Anthony Brown van de Sterrewacht een update geven over hoe het met de Sterrewacht gaat qua onderzoek en onderwijs. Na een korte pauze zal Michiel van Haarlem het stokje overnemen en vertellen over het SKA-project. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Om 15:45 zal de Zoom meeting opgedeeld worden in break-out rooms zodat er in kleine groepjes informeel bijgepraat kan worden, eventueel onder het genot van een zelfmeegenomen hapje en drankje.

Kosten

Deze online bijeenkomst is gratis bij te wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.