Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

The Big Short

Datum
dinsdag 23 november 2021
Tijd
Locatie
Het Kijkhuis
Vrouwenkerksteeg 10
Leiden

Deze filmavond wordt begeleid door een introductie van Frans Willem Korsten, Universiteit Leiden.

The Big Short gaat over de financiële crisis van 2007 tot en met 2012, met de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis als aanloop hiervan. In de film wordt de financiële crisis belicht vanuit het perspectief van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien; de naderende instorting van de wereldeconomie. De vier mannen krijgen het idee om van de naderende crisis te profiteren; ze gaan tegen de stroom in en speculeren op basis van hun inzichten.

Lees meer en kaartje kopen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.