Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Workshop

Heritage & Well-being: Dementia

Datum
donderdag 25 november 2021
Tijd
Locatie
Leiden. Na aanmelding ontvangt u de details.

Op donderdag 25 november 2021 organiseren wij een workshop over “Erfgoed en Welzijn: werken met mensen met dementie”. 

Deze workshop vloeit voort uit het Erasmus+-project, EU_CUL, waarin verkennend onderzoek is gedaan naar hoe hogeronderwijsinstellingen erfgoed kunnen benutten om hun maatschappelijke rol te vervullen. 

Voor de workshop hebben wij gekozen voor het vraagstuk dementie en het inzetten van erfgoed om het welzijn van deze groep mensen te bevorderen, omdat dit een doelgroep is die relatief weinig wordt betrokken in (archeologische) erfgoedactiviteiten. 
 

Doelgroep

Het doel van de workshop is om handreikingen te geven aan maatschappelijke partners die met erfgoed werken en interesse hebben om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid uit te dragen. Naast het opdoen van nieuwe informatie en inzichten, is er gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen. 

Programma

Deze workshop wordt gegeven door Jurn Verschraegen (directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen) en Liesa Rutsaert (Medewerker toegankelijkheid, participatie, outreach bij het Huis van Alijn). Zij zullen uitleg geven over hoe cultureel erfgoed ingezet wordt in de welzijnssector, verrijkt met praktijkvoorbeelden. Naast het opdoen van nieuwe informatie en inzichten, is er gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen, en opties te verkennen om zelf aan de slag te gaan.

Registratie

Voor meer informatie over deze workshop, kunt u contact opnemen met Miyuki Kerkhof m.j.h.kerkhof@arch.leidenuniv.nl. Er is plaats voor 25 deelnemers. De deadline voor aanmeldingen is 22 november 2021. Deelname is gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie over hoe cultureel erfgoed op verschillende manieren benut kan worden, is er een catalogus “Inspirational Practices in Cultural Heritage Management: Fostering Social Responsibility” beschikbaar. 

Ook is er een brochure met praktische aanbevelingen beschikbaar gemaakt voor maatschappelijke partners in erfgoed die interesse hebben om hogeronderwijsinstellingen te betrekken. Voor meer informatie kunt u terecht bij m.h.van.den.dries@arch.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.