Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

“Een albatros en een voorbijgangster”

Datum
donderdag 18 november 2021
Tijd
Serie
Charles Baudelaire
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

In de lezing ‘Een albatros en een voorbijgangster’ zal Kiki Coumans de bestaande Nederlandse Baudelaire-vertalingen onder de loep nemen, van Slauerhoff en Wigman tot Verstegen en Hoosemans. Baudelaires sonnetten behoren tot de moeilijkste te vertalen teksten uit de Franse literatuur. Hoe zijn de Bloemen van het kwaad door de jaren heen vertaald, en wat zijn de verschillen in aanpak? Vertalen dichters beter (of juist slechter) dan beroepsvertalers? Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van twee gedichten, “L’Albatros” en  “À une passante”, zodat men zelf kan meekijken en -denken over de verschillende keuzes die vertalers hebben gemaakt.

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.