Universiteit Leiden

nl en

Oratie

Cleveringa-oratie

  • Prof.dr. Jan Grabowski, prof.dr. Barbara Engelking
Datum
vrijdag 26 november 2021
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

De Universiteit Leiden heeft dit collegejaar twee wetenschappers benoemd op de Cleveringaleerstoel 2021-2022. Historicus Jan Grabowski en socioloog Barbara Engelking zullen een gezamenlijke oratie houden.

Barbara Engelking. Foto ANP

Over Barbara Engelking

Engelking is een Poolse socioloog die gespecialiseerd is in Holocaust Studies. Tevens is zij oprichter en directeur van het Polish Center for Holocaust Research in Warschau en heeft zij verscheidene werken geschreven over de Holocaust in Polen.

 

 

 

Jan Grabowski. Foto Reuters

Over Jan Grabowski

Jan Grabowski is een Pools-Canadese hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Ottawa, met als specialisme de Joods-Poolse relaties in het door Duitsland bezette Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is hij medeoprichter van het Polish Center for Holocaust Research, in Warschau.


 

Aanmelden en livestream

Als u bij deze oratie aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier. Hoogleraren kunnen daarin ook aangeven of ze willen deelnemen aan het cortège. De oratie is ook te volgen via een livestreamverbinding. Deze start op 26 november om 13:55 uur op deze webpagina.

Cleveringabijeenkomsten voor alumni

Naast de Cleveringa-oratie organiseert het Leids Universiteits Fonds voor alumni diverse Cleveringabijeenkomsten in heel Nederland, van Amsterdam tot Zutphen. En natuurlijk ook in Leiden. Dit keer is het een duo-lezing door prof. Marco Beijersbergen en prof. Frans von der Dunk op 25 november in het Academiegebouw. 

 

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.