Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Online Career Week

Online Career Week 8 - 12 november

Datum
maandag 8 november 2021 - vrijdag 12 november 2021
Locatie
Online en Fysiek
Online Career Week Universiteit Leiden 8-12 november 2021

Kickstart jouw carrière! 

Hoe bereid je jezelf voor op de volgende stap in je carrière? De carrièreservices van de Universiteit Leiden zijn er om je te helpen! Tijdens de Career Week bieden we een hele week workshops aan om je klaar te stomen voor die volgende stap.   

Begin de week met het laten maken van een nieuwe LinkedIn/CV foto door onze professionele fotograaf op Wijnhaven. Laat je CV checken tijdens Career Time of volg eerst een workshop. Leer hoe je onderhandelt over je salaris en hoe je omgaat met carrièrestress. En voor degenen die geïnteresseerd zijn in werken bij de EU: hoor praktijkervaringen van trainees en het Hoofd Politiek van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland.   

Meld je nu aan voor de Online Career Week!

Meld je aan!

Programma

Dag Tijd Activiteit Taal
Ma 8 nov 12.00-14.00 Career Time at Wijnhaven EN/NL
Ma 8 nov 15.30-17.00 Workshop CV & application letter  EN
Di 9 nov 10.00-11.00 Workshop: LinkedIn & Netwerk  NL
Woe 10 nov 10.00-11.00 “Workshop Salary Negotiation” by Erwin Hieltjes of Salaristijger   EN
Do 11 nov 10.00-12.00 Workshop Career Stress  EN
Do 11 nov 11.00-12.00 Working for the EU – online  EN
Do 11 nov 15.00-18.00 Working with a disability  EN
Vr 12 nov 11.00-12.00 Working for the EU – online EN
Vr 12 nov 13.00-15.00 Impact ondernemerschap: Iets voor jou? NL
Gedurende de week   Career Time online – Verschillende tijdsloten EN/NL


Meer informatie per activiteit vind je hieronder.

Workshops

Ben je student aan de faculteit Governance and Global Affairs, Sociale wetenschappen of Geesteswetenschappen? En wil je dat een professional naar je CV of LinkedIn profiel kijkt? Kom dan naar Career Time live op Wijnhaven of schrijf je in voor Online Career Time tijdens de Online Career Week en laten we samen je toekomstplannen bespreken en je helpen om dit te bereiken!   

Live: Bezoek Wijnhaven op maandag 8 november tussen 12.00-14.00 uur. Neem een print van je CV mee om feedback te krijgen en maak ook van de gelegenheid gebruik om je te laten fotograferen door de professionele fotograaf die aanwezig zal zijn.   

Online: Schrijf je in voor een sessie van 10 minuten om online een loopbaanadviseur te spreken. Stuur je CV in pdf of voeg een url naar je LinkedIn pagina toe. Na registratie zal je geïnformeerd worden over hoe je bereikt zal worden.  

Reserveer hier je tijdslot voor Online Career Time

Schijf je in voor Online Career Time

Many employers still ask for a Curriculum Vitae and application letter for applications. What should (and should not) be covered in your cv and application letter? 

During the first part of this workshop, you will learn about the do’s and don’ts when creating your cv. The second part will cover how to write a letter of application that includes your motivation and suitability for the job you desire will be covered.

Deadline to sign up for this workshop: Friday 5 November 12.00 hrs.

Netwerken en LinkedIn zijn bijna onafscheidelijk geworden van de arbeidsmarkt. Misschien word je uitgenodigd voor een netwerkevenement, of plan je een kop koffie met iemand van je droomorganisatie. Dit is waar netwerkvaardigheden van pas komen. Een goede manier om nadien in contact te blijven is via LinkedIn. Maar wat is netwerken? Hoe doe je dat? En wat zijn de do's en don't's van LinkedIn? Deze workshop helpt je meer vertrouwd te raken met LinkedIn en hoe je zowel online als offline kunt netwerken. 

Negotiation is a skill you can learn. Join this workshop to get the most out of your next salary negotiation. You will learn about the negotiation mindset, what you can ask for and how to go about a negotiation in the Netherlands. 

Sometimes it feels like everyone around you has finished three internships, two masters and had time left to do volunteer work in the summers. In short, everybody seems to be more prepared than you to start that first job. 

Of course this isn’t true, but it can be the source of a stressful feeling. In this workshop we will talk about the origin of the stress and you will learn how to deal better with this pressure. We will also define what your first step can be to start looking for that graduate job, internship or project. 

Dealing with economic recovery, climate change, migration and international trade, EU officials work on issues that are high on the political agenda and affect the lives of more than four hundred million citizens.   
 
As an employer, the EU offers a stimulating, dynamic and multicultural workplace, with a wealth of career and training opportunities. Join this event to learn more about a European career and the selection procedure for European officials.  
 
Take this chance to meet Andreas Zenthöfer (Head of Politics at the Representation of the European Commission in the Netherlands), the EU Careers Ambassador and some trainees at the European Commission or European Parliament to discuss what internships and career opportunities the EU offers and how to successfully apply. Hear from them about their experiences and get useful tips. You can decide to join the live session or participate online. 

During the events, we would like to focus more on the personal experiences of our guests. If you are looking for practical information on how to apply, please consult the following websites: 

  • https://epso.europa.eu/home_nl 
  • www.werkenbijdeeu.nl 

 

Online:
Thursday 11 November, 11.00-12.00, Working for the EU 
Friday 12 November, 11.00-12.00, Working for the EU 

During this webinar Ctalents, Babbage and SWOM will tell you everything there is to know about applying and working with a disability. An experienced recruiter will share knowledge about the do's and don'ts on the job market, what to expect from employers and their response to your disability, how to “brand” your own disability etc. Also included is how to discover what you need in terms of being happy and successfull in your future job versus how to make it easier on your (future) employer to deal with your disability.  Rabobank will be present to share their vision on these topics from the employer point of view.  

Carlijn Stolwijk and Sier de Jonge from Studeren & Werken Op Maat (SWOM) will tell you all about the internship desk from SWOM.  SWOM assists highly educated Young Professionals with a (functional) disability in finding a suitable job or internship at the level of their educational background. SWOM does this in cooperation with more than 90 organizations such as several ministries, municipalities, but also corporates like Aegon and Unilever 

Het aantal huishoudens dat langdurig in armoede leeft neemt toe, de arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking schommelt al jaren rond de 30% en de plastic soep wordt alleen maar groter. Impact ondernemingen nemen de regie in het oppakken van deze complexe vraagstukken en genereren daarbij ook nog eens financiële waarde. En met succes: de sector heeft laten zien zelfs in economische crises te groeien en banen te creëren. Op Nederlands en Europees niveau worden impact ondernemingen dan ook gezien als belangrijke bron van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. In deze workshop maak je kennis met de wereld van impact ondernemerschap en ontdek je hoe jij op een sociale, innovatieve, zelfstandige én ondernemende manier een maatschappelijke bijdrage kan leveren.

Leiden University Career Zone

Wist je dat er ook al heel informatie en tips over het voorbereiden op de arbeidsmarkt online staan?
Bezoek onze website Leiden University Career Zone, hier vind je onder andere:

Meld je aan!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.