Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Symposium: De toekomst van D66 (met presentatie boek ‘Tussen bestormen en besturen’)

  • Simon Otjes
  • Wilma Kieskamp
  • Daniël Boomsma
  • Josje den Ridder
  • Leonie Jansen
Datum
donderdag 14 oktober 2021
Tijd
Locatie
Café Dudok
Hofweg 1A
2511 AA Den Haag

Op donderdag 14 oktober 2021 bestaat D66 55 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP), het Montesquieu Instituut en de Mr. Hans van Mierlo Stichting (VMS) het symposium ‘De toekomst van D66’.

Tijdens het symposium gaan diverse sprekers in gesprek over D66 en de programmatische, electorale en organisatorische ontwikkelingen van de partij.  Sprekers zijn onder andere politicoloog Simon Otjes, journalist Wilma Kieskamp, publicist Daniël Boomsma, politicoloog Josje den Ridder en voormalig voorzitter van de Jonge Democraten Leonie Jansen.

Brummer & Otjes, Tussen bestormen en besturen

Tevens wordt tijdens het symposium het boek Tussen bestormen en besturen. 55 jaar D66 in de Nederlandse politiek (1966-2021) gepresenteerd, een uitgave van het DNPP en de VMS in samenwerking met Boom Uitgevers Amsterdam. In het boek werpen historici, politicologen en andere onderzoekers licht op onder meer de historische voorlopers van D66, de ideologische ontwikkeling van D66, de stijlen van leiderschap van diverse partijleiders, samenwerking met Europese partijen, en de ledendemocratie en organisatievorm.

Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan D66-partijvoorzitter Anne-Marie Spierings, die vervolgens zal reflecteren op de toekomst van D66.

Vooraanmelding (verplicht)

Let op: vooraf aanmelden is verplicht. Bij evenementen van de Mr. Hans van Mierlo Stichting bepaalt u zelf uw toegangsprijs. Voor uw aanmelding, met vragen of opmerkingen neemt u contact op met vanmierlostichting@d66.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.