Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium | diversiteit

Let's talk about Inclusive Curriculum & Teaching

Datum
donderdag 28 oktober 2021
Tijd
Toelichting
14.30-16.30 + borrel tot 17.30
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag
Zaal
Auditorium

Graag nodigen wij je uit voor het FGGA Symposium: Let's talk about Inclusive Curriculum & Teaching op 28 oktober. 
Het creëren van een inclusief curriculum en een inclusieve manier van lesgeven is een steeds belangrijker wordend thema binnen de onderwijssector. Wij als FGGA zijn dan ook ontzettend trots ons facultaire symposium te mogen aankondigen: 'Let's talk about Inclusive Curriculum & Teaching'.

Als de eerste faculteit van de Universiteit Leiden bieden wij ál onze medewerkers (supported staf, management staf én academische staf) een moment om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. Ben jij benieuwd wat een inclusief curriculum en inclusief lesgeven betekent en inhoudt? Weet je niet waar je moet beginnen of welke (eerste) stappen jij kunt zetten binnen jouw functie? Of heb je twijfels, zorgen of vragen die je graag wilt delen?

Meld je dan hieronder aan en verzeker je plekje tijdens het symposium.

Dit symposium kan gezien worden als een interne discussie middag. We creëren met elkaar een open omgeving, waarbinnen we elkaar kunnen inspireren en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Tijdens het evenement zullen er verschillende presentaties worden gegeven (door interne en externe sprekers). Deze presentaties delen allemaal een andere onderwerp en/of insteek wat betreft inclusief curriculum en inclusief lesgeven. De verschillende presentaties en de gespreksvoering zal ons meer duidelijkheid brengen over het thema van het Inclusive Curriculum & Teaching. Wat bedoelen we precies met Inclusive Curriculum & Teaching? Wat kun je als supported of academic staf doen om bij te dragen aan Inclusive Curriculum & Teaching? En welke uitdagingen of problemen komen om de hoek kijken bij de ontwikkeling van een inclusief curriculum en inclusief lesgeven en nog belangrijker; hoe kunnen we deze uitdagingen samen aangaan?

Dit symposium geeft je zowel een inkijkje in het brede concept van Inclusive Curriculum & Teaching als dat het je concrete en praktische tips biedt om er mee aan de slag te gaan. We nodigen iedereen uit om deel te nemen en geïnspireerd te raken. Lets talk about Inclusive Curriculum & Teaching!

Programma

*Nog niet compleet

14.15  Binnenloop & ontvangst

14.30-14.40 Opening & welkom door Moderator Siela Ardjosemito

14.40-14.45 Erwin Muller | Facultaire visie op Inclusief Curriculum & Teaching

14.45-15.00 Jos Beelen, hoogleraar Global and Inclusive Learning Haagse Hogeschool | Het Verborgen Curriculum; de zoektocht naar inclusie in internationalisatie.
 
15.00-15.30 Panel discussie over Inclusive Curriculum & Teaching
  Panelleden*:

  • Tanachia Ashikali
  • Ingrid Samset
  • Andrei Poama
  • Densua Mumford
  • Daan Weggemans
  • Eamon Aloyo

*Panel nog niet compleet.
 
15.30-15.40 PAUZE
 
15.40-15.45 Koen Caminada | Bias van wat?

Presentaties
15.45-15.55 Judi Mesman | Het grotere plaatje: belangrijke kwesties waarover moet worden nagedacht wanneer men inclusie wil bevorderen binnen academische instellingen.
15.55-16.05 Elena Bondarouk & Emily Wolff | Introductie van een aantal praktische richtlijnen, welke nuttig kunnen zijn voor docenten die hun manier van lesgeven inclusiever willen maken, maar die nog niet goed weten waar ze moeten beginnen.
16.05-16.15 Aayushi Shah & Saskia Postema | Aanleren van academische vaardigheden – het herkennen van vooroordelen en intersectionaliteit als basis voor inclusief en kritisch denken

16.05-16.20 Vragen & Opmerkingen

16.20-16.30 Moderator Siela Ardjosemito & Diversity Officer FGGA Susanne Deen | Recap, next steps & food for thought

16.30-17.30 Borrel

D&I Actie Agenda

De organisatie van dit symposium, oftewel deze interne discussie middag, is onderdeel van onze FGGA D&I Actieagenda, welke is goedgekeurd door het Faculteitsbestuur. Naast de organisatie van dit evenement gericht op Inclusive Curriculum & Teaching, zal er ook aandacht uitgaan naar andere speerpunten van de D&I Actieagenda, zoals inclusieve werving & behoud van studenten en klachtenprocedures. Benieuwd naar de volledige FGGA D&I Actieagenda? Meer informatie.

Dit is een fysiek event en wordt niet online gestreamd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.