Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Jozef | يوسف| יוֹסֵף

Datum
zaterdag 30 oktober 2021
Tijd
Locatie
Oosterdokskade 143 (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
1011 DL Amsterdam

In samenwerking met Annachiara Raia (Universiteit Leiden) en het Huis van Alle Talen (Openbare Bibliotheek Amsterdam) presenteert Stichting Zenobia: Het Zestiende Zenobiacongres Jozef | يوسف | יוֹסֵף : Hoe een 3000 jaar oud verhaal de wereld over reisde.

Het Zenobiacongres zal dit jaar in het teken staan van Jozef, zoon van Jacob, wiens verhaal wordt gezien als een van de mooiste verhalen uit de Koran en het Oude Testament. Omdat het Jozefverhaal een belangrijk onderdeel is van zowel joods-christelijke als islamitische tradities, heeft het verhaal net als Jozef ook flinke afstanden afgelegd – in alle windrichtingen en ook door de tijd. Verschillende culturen in heden en verleden, van Oost-Java tot Marokko, hebben hierdoor elk hun eigen versie van het verhaal, in hun eigen taal, genre en medium. Hoe is Jozef door verschillende mensen toegeëigend? En hoe is zijn verhaal daarbij door de eeuwen heen van betekenis veranderd? Tijdens dit congres worden deze vragen ontrafeld.

De dag wordt ten slotte luister bijgezet door storytelling by Raphael Rodan and Erik Sjøholm

Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma.

Kaarten bestellen hier ; LUCAS en studenten € 7,50 (alleen toegang met geldige Corona QR code).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.