Oratie

Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Groot Auditorium

UITGESTELD Vanwege de aanscherping van reisbeperkingen in verband met corona kunnen een aantal belangrijke deelnemers niet persoonlijk bij deze ceremonie aanwezig zijn. Daarom is besloten de oratie uit te stellen. Zodra een nieuwe datum is vastgesteld, wordt dat op deze pagina bekend gemaakt.

De universiteiten van Tokio en Leiden stellen samen een wisselleerstoel in die vernoemd is naar professor Hisashi Owada. De Owada-leerstoel is gericht op de interactie tussen internationaal recht en internationale betrekkingen in interdisciplinair perspectief. Dominique Moïsi, hoogleraar aan Kings College London, zal vanaf dit najaar als eerste deze leerstoel bekleden. Hij zal op 14 oktober zijn inaugurele rede houden in het Groot Auditorium van het Wijnhavengebouw in Den Haag.

De rede kan, vanwege het geldende maximum van aanwezigen in een zaal, door slechts 75 genodigden worden bijgewoond, maar is voor iedereen te volgen via een livestream die op de dag van deze oratie vanaf omstreeks 16.00 uur op deze pagina is te zien. Registratie voor de livestream is niet nodig.