Universiteit Leiden

nl en

Lezing

eLaw Open Minded 21/22 #2: 'Artificial Intelligence and Human Rights: Mapping corporate responsibility'

Datum
dinsdag 12 april 2022
Tijd
Locatie
Online MS Teams

Tijdens de 2e Open Minded-sessie van dit academiejaar presenteert dr. Lottie Lane, assistent professor Public International Law aan de Universiteit Groningen en senior advisor AI en mensenrechten bij Slimmer AI, haar onderzoek:

Doordat particuliere bedrijven een belangrijke drijfveer zijn in de ontwikkeling van AI, spelen ze een centrale rol bij het waarborgen van mensenrechten in deze technologie. Binnen het internationale recht inzake de mensenrechten is nog veel onduidelijkheid over de verantwoordelijkheid van bedrijven bij het beschermen van deze rechten bij het ontwikkelen van AI. In deze presentatie evalueert dr. Lane op welke wijze deze verantwoordelijkheden binnen internationale, regionale en nationale AI-wetgeving en bestuursinitiatieven tot uitdrukking komen.

Open Minded is een lezingenreeks georganiseerd door eLaw (het Centrum voor Recht en Digitale Technologie), waarin professionals die werkzaam zijn op het gebied van recht en digitale technologie├źn worden uitgenodigd om hun onderzoek, perspectieven of lopende werkzaamheden te presenteren.

Iedereen is van harte welkom. Stuur een e-mail naar e.v.r.nave@law.leidenuniv.nl om de uitnodiging en meeting link te ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.