Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Workshop netwerken Jonge Alumni Netwerk

Datum
woensdag 29 september 2021
Tijd
Locatie
Online

Leer alles over netwerken tijdens de workshop netwerken

Veel mensen vinden een baan via hun eigen netwerk. Zo ook jonge alumni. Bij de faculteit Geesteswetenschappen bijvoorbeeld, 50% heeft aangegeven hun eerste baan gevonden te hebben via zijn/haar eigen netwerk. Zo zie je maar hoe belangrijk netwerken is!

Daarom organiseert het Jonge Alumni Netwerk een workshop netwerken! Tijdens deze online workshop leer je alle in´s en outs, gaan we dieper in op LinkedIn en is er achteraf de mogelijkheid om de opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Het programma

We beginnen deze middag plenair met een opening van Emine Uğur, Alumna van de Universiteit Leiden. Zij begint met een gesproken column over haar tijd in Leiden en haar eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Emine Uğur is geboren in Gaziantep, Turkije, in 1978. Ze studeerde Nederlands Recht in Leiden, werkt sinds 2006 als sociaal dienstverlener en maakt zich hard voor kwetsbare groepen in de samenleving. Ze is alleenstaande moeder en schrijft tweewekelijks een veel gelezen column in Trouw. Ze heeft op twitter - naar eigen zeggen een ‘uitgelopen hobby’ - onder de gebruikersnaam @overlistener ruim 31.000 volgers, waar ze befaamd is om haar ‘draadjes’.

Daarna volgt de workshop netwerken, gegeven door Atse Fokkens, loopbaanadviseur bij Career Service. Atse neemt je mee in het netwerken. Netwerken voelt voor velen als iets spannends of iets waarvan je al bij het idee ongemakkelijk wordt door de formele setting. In deze workshop ontdek je wie je tot jouw huidige netwerk kunt beschouwen en leer je hoe je hen op een manier kunt benaderen die goed bij jou past.  

Atse geeft ook een verdieping over LinkedIn. Een handige netwerktool maar ook een ideale database die je goed kunt gebruiken bij het oriënteren op je volgende loopbaanstap. Als afsluiter van de workshop kan de opgedane kennis gelijk in de praktijk worden gebracht in kleine break-out rooms. Hier kan je andere jonge alumni leren kennen en zo je eigen netwerk uitbreiden.

Aanmelden

Dit netwerkevent is toegankelijk voor afgestudeerde jonge alumni (t/m 35 jaar) van de Universiteit Leiden.

Datum Woensdag 29 september 2021
Tijd 17.00 - 18.00 uur
Locatie Online (link krijg je de ochtend van het webinar)
Kosten Gratis
Aanmelden Schrijf je in via dit formulier
 

Meer weten over Career Service van de universiteit?

De Career Services van de Universiteit Leiden adviseren studenten en recent afgestudeerden bij de overstap van studie naar eerste baan en bieden begeleiding bij studiekeuze- en loopbaanvragen in de bachelor en master.

Tot een jaar na je afstuderen mag je nog gebruikmaken van de diensten van Career Services. Zij kunnen je helpen pp het gebied van loopbaanmogelijkheden, loopbaantest, baanoriëntatie, solliciteren, en cv en sollicitatiebrief checks. Ook geeft Career Services regelmatig interessante workshops en zijn er voorlichtingsbijeenkomsten.

Ben je benieuwd wat Career Services voor jou kan betekenen na je afstuderen? Kijk dan eens op de website of inforeer naar de Career Services van jouw faculteit. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.