Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Waar komen toch al die grondwetten vandaan?

Datum
donderdag 16 september 2021
Tijd
Serie
Waar komen toch al die grondwetten vandaan?
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Waarom is zo’n oeroud verschijnsel, de grondwet, de laatste jaren ineens zo populair en ook nog eens in een tijd waarin we juist een democratische terugval meemaken? Waarom leven wereldwijd meer mensen onder een grondwet dan onder een eigen dak? Waarom hebben meer mensen grondwettelijke rechten dan een dagelijkse warme maaltijd, een smartphone of onderwijs? Wat voor soort rage is dat? Is het een blijvertje? En waarom is onze tweehonderd jaar oude grondwet in Nederland juist geeuwnieuws? Is dat erg? Of juist niet?
Voermans verkent deze en andere vragen die samenhangen met de lange geschiedenis en diepe wortels van het verschijnsel grondwet.

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.