Festival

Wandeling van 11.30 – 13.00 uur

Optie 2: Verzamelen tussen 15.00 – 15.15 uur in Brasserie
Wandeling tussen 15.30 – 17.00 uur

Prinsjesdag? Bedoel je niet Koningsdag?

De meeste internationale studenten die in Nederland studeren zijn wel bekend met Koningsdag. Die dag dat veel Nederlanders zich in oranje kleding hullen om vervolgens uitgebreid op straat feest te gaan vieren, omdat onze Koning(in) jarig is. Maar Prinsjesdag? Nee, dat is toch iets minder bekend.

Om de internationale studenten klaar te stomen voor deze dag, zodat ze volledig op de hoogte zijn wanneer de koninklijke rijtoer door de binnenstad van Den Haag trekt, organiseert het Prinsjesfestival en de Universiteit Leiden, op maandag 19 september een speciaal programma exclusief voor deze studenten. Je wandelt met een gids langs verschillende koninklijke plekken in het centrum van Den Haag. Zo ben je als internationale student volledig op de hoogte en klaar om de volgende dag de start van het politieke jaar in Nederland geïnformeerd mee te maken!

Wil je meedoen aan dit exclusieve programma?

Opgeven kan vanaf 1 september via deze link. Let op dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn voor dit evenement.

Prinsjesfestival wordt jaarlijks in Den Haag gehouden, in de week voor en op Prinsjesdag. Tijdens Prinsjesfestival vieren we dat we een democratie zijn. Oftewel een land waarin iedereen meetelt en iedereen ertoe doet. Daarom omvat het festival zowel inhoudelijke als feestelijke activiteiten. Zo is Prinsjesfestival een evenement voor iedereen. Van politiek betrokkenen tot mensen die Den Haag vooral bezoeken voor de gezelligheid. Van studenten tot gezinnen. En natuurlijk tal van politieke kopstukken.

Lees meer over Prinsjesfestival