Congres/symposium

Just Peace Month

maandag 20 september 2021 - donderdag 21 oktober 2021
Den Haag

Den Haag ademt vrede en recht. Onze ambitie is om te bouwen op dit fundament met als doel om vrede & recht in de harten en het handelen van onze inwoners, ondernemers en organisaties een belangrijke plaats te geven.

In de maand september en oktober 2021 vindt er in het kader van de Just Peace Maand verschillende activiteiten plaats in en rondom Den Haag. Veel van deze activiteiten zijn virtueel. Een deel vindt in de stad zelf plaats. Dit is een uitgelezen kans om te laten zien hoe in Den Haag wordt gewerkt aan vrede en recht zowel op het nationale en internationale niveau. Maar ook om Hagenaars zelf te verbinden aan de persoonlijke verhalen van mensen die werken op vrede en recht. Ervaar het scala en de verscheidenheid aan benaderingen. Onder de vlag van Just Peace Month en als Den Haag: de internationale stad van Vrede en Recht.

Een greep uit de activiteiten:

• Pop-up Cinema Concordia
  • Talentenbeurs
  • Rondleidingen door VN-gebouwen
  • Masterclasses

Zie voor het volledige programma de website van Just Peace

Vanuit de Universiteit Leiden is onder meer Alanna O'Malley betrokken bij de Just Peace Month. Zij is voorzitter van United Nations Studies in Peace and Justice, een nieuw gecreëerde functie aan de Faculteit Governance and Global Affairs. Lees hier meer over haar werk.

Programma Just Peace Month