Universiteit Leiden

nl en

Serie

House of Misconceptions

Prof. Maartje van der Woude, hoogleraar Rechtssociologie, organiseert samen met kunstenaarscollectief Liquid Society het House of Misconceptions op 6 en 26 september 2021.

Het House of Misconceptions neemt je mee in de wereld van impliciete en expliciete beelden en vooroordelen die mensen hebben over de samenleving maar vooral over elkaar en in het bijzonder over groepen 'anderen'. Deze 'anderen' kunnen opvallen vanwege een andere huidskleur of andere culturele en relgieuze gebruiken en normen. Maakt onbekend inderdaad onbemind? En zo ja, hoe bewust zijn we ons daarvan? Hoe belemmert ons dat van het leiden van een vol en rijk leven? House of Misconceptions nodigt je uit om in contact te treden met de schaduwzijde van je percepties en daar met jezelf en met elkaar over in gesprek te treden.

Meer informatie: https://festival2030.nl/activiteit/house-of-misconceptions/

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.