Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

DIES IRAE

Datum
donderdag 23 september 2021
Tijd
Serie
DIES IRAE
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Het proces tegen keizer Frederik II Lyon, 28 juni – 17 juli 1245

Het proces tegen Frederik II was een politiek proces. Daarom dient in het eerste college (23 september) de politieke achtergrond te worden geschetst van de vereniging van het koninkrijk Sicilië met het Heilige Romeinse Rijk. In het tweede college (30 september) zal aandacht worden besteed aan de competentie van de paus (en het concilie) om recht te spreken over de keizer van het Heilige Romeinse Rijk en de koning van Sicilië. In het derde (7 oktober) college zullen het tegen Frederik II gewezen vonnis en de tenuitvoerlegging ervan worden besproken.

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.