Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Webinar over het plastic probleem - Jonge Alumni Netwerk

  • Auke-Florian Hiemstra
Datum
woensdag 2 juni 2021
Tijd
Locatie
Online

Help jij het plastic probleem verminderen?

Klimaatverandering, het uitsterven van diersoorten en de plastic soep. Allemaal problemen waar we steeds vaker iets over horen en waar we met z'n allen iets aan moeten veranderen. Maar hoe doe je dat?

In dit webinar van het Jonge Alumni Netwerk gaan we inzoomen op het plastic probleem en hoe dit invloed heeft op het welzijn van dieren en hun leefomgeving. Wat vinden meerkoeten en meeuwen bijvoorbeeld allemaal in de Leidse grachten en is dit schadelijk voor ze?

Op woensdag 2 juni om 17.00 vertelt bioloog Auke-Florian Hiemstra jullie bij over dit onderwerp. Ook geeft hij tips hoe jij zelf kan bijdragen om het plastic probleem te verminderen en voor een betere leefomgeving van dieren te zorgen. 

Dus ben je benieuwd hoe jij zelf kan bijdragen aan een beter milieu wat betreft plastic? Meld je dan snel aan via deze link. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij. Het webinar wordt niet opgenomen, dus aanmelden en later terugkijken is niet mogelijk. 

Over Auke-Florian Hiemstra

Ruitenwissers, zonnebrillen en coca├»ne envelopjes, de meerkoet bouwt er nesten van. Auke-Florian Hiemstra doet bij Naturalis onderzoek naar de bouwsels van dieren, en waar deze van gemaakt zijn. Vogelnesten bestaan niet alleen uit takjes en riet, de nesten van nu zitten vol met plastic. Op een kleine afvalberg worden de jongen grootgebracht, maar waarom doen ze dit en kan het eigenlijk kwaad voor de jongen? Met een landelijk onderzoek probeert hij daar nu achter te komen; en iedereen kan meedoen! 

Aanmelden

Deze webinar is toegankelijk voor afgestudeerde jonge alumni (t/m 35 jaar) van de Universiteit Leiden.

Datum Woensdag 2 juni 2021*
Tijd 17.00 - 18.00 uur
Locatie Online (link krijg je de ochtend van het webinar)
Kosten Gratis
Aanmelden Schrijf je in via dit formulier
* Dit webinar wordt niet opgenomen. Aanmelden en later terug kijken is dus niet mogelijk.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.