Alumni-activiteit

Lunch webinar 'Verwezenlijk je dromen' - Jonge Alumni Netwerk

• Dave Ensberg-Kleijkers
woensdag 30 juni 2021

Ga jij je dromen achterna?

“Het is mijn oprechte en doorleefde overtuiging dat de beste jaren van ons land, van onze samenleving voor ons liggen. De échte gouden eeuw moet nog komen. Een gouden eeuw waarin medemenselijkheid, compassie, solidariteit, duurzaamheid en vele andere waarden die onderdeel zijn van een bezielde beschaving centraal staan”, schrijft Dave Ensberg-Kleijkers in zijn schrijfdebuut ‘Bezielde Beschaving’.

Bezielde beschaving staat voor verbinding tussen mensen en bezielde verbinding vanuit liefde en inclusie. Inclusie duidt op de vol- en gelijkwaardige betrokkenheid van een medemens bij de ander en bij de samenleving als geheel. Lezers worden uitgedaagd en uitgenodigd om naar aanleiding van het boek met de auteur in dialoog te gaan.

Op woensdag 30 juni om 13.00 uur geeft Dave Ensberg-Kleijkers een online webinar over dit onderwerp. Hoe heeft hij zijn dromen verwezenlijkt, ondanks zijn tegenslagen in het leven? Met dit webinar wil hij iedereen inspireren met zijn verhaal om ook het maximale uit je leven te halen en te laten zien hoeveel er mogelijk is met de juiste mindset.

Over Dave Ensberg-Kleijkers

Dave Ensberg-Kleijkers (1984) studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, is gelukkig getrouwd en trotse papa. Hij is werkzaam als directeur-bestuurder van Jantje Beton en NUSO, dat zich samen met kinderen en jongeren inzet voor meer uitdagender speelruimte en speelkansen. In zijn boek deelt hij zijn opmerkelijke levensverhaal met de wereld. Een verhaal dat begint in de jonge republiek Suriname, het land dat zijn ouders ontvluchtten op zoek naar een veilige toekomst voor hun kinderen. Zijn jeugd is een pijnlijke cocktail van verdriet en liefde, teleurstelling en hoop, schaamte en succes. Nadat hij op 16-jarige leeftijd zijn moeder verloor, vond Ensberg-Kleijkers de weg omhoog. Vijftien jaar later werd hij de jongste onderwijsbestuurder van Nederland. Alles behalve een multicultureel drama dus!

Zijn levensverhaal vermengt hij in ‘Bezielde Beschaving’ met zijn visie op heikele maatschappelijke en politieke kwesties: mensenrechten, milieu, dierenwelzijn, zorg en onderwijs. Kwesties die de lezers uitdagen tot nadenken, reflecteren en (verder) onderbouwen van de eigen mening met oog op een bezielde beschaving. Met een voorwoord door oud-minister prof. dr. Ernst Hirsch Ballin.

Dit webinar is toegankelijk voor alle alumni van de Universiteit Leiden.

Datum Woensdag 30 juni 2021
Tijd 13.00 - 14.00 uur
Locatie Online (link krijg je de ochtend van het webinar)
Kosten Gratis