Studievoorlichting | Introductiedag

Start je toekomst: introductiedag (aanmeldingen gesloten)

zaterdag 26 juni 2021
ook later terug te kijken op de Studentwellbeing site, zie onderaan deze pagina
Universiteit Leiden / Online

Ga je als eerste van je familie naar de universiteit? Of ga je in Leiden studeren, maar ben je niet in Nederland opgegroeid waardoor het Nederlandse onderwijs al helemaal nieuw voor je is? Een mooie en spannende nieuwe stap! Maar ook een duik in het onbekende.

Introductiedag: Voorbereid starten met studeren aan Universiteit Leiden
De Universiteit Leiden verwelkomt je graag met een speciaal online introductieprogramma. Hierin maak je kennis met de universiteit, met studeren, en met andere medestudenten. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om je thuis te gaan voelen en succesvol te worden in deze voor jou nieuwe wereld. Daarnaast is er natuurlijk ook veel ruimte om je vragen te stellen.

Ook voor ouders/verzorgers
Je Ouders/verzorgers zijn ook van harte welkom tussen 9.30 – 12.00 uur, zodat zij ook weten wat studeren op de Universiteit betekent en je daarbij kunnen ondersteunen tijdens je studietijd. Na 12:00 uur is er nog een workshop alleen voor jou.

Wat heb je nodig?
Deze bijeenkomst zal online plaats vinden, je hebt daarom een computer, laptop of tablet nodig met een stabiele internetverbinding.

9.30-10.05    Wat kun je verwachten?
Hoe is een universiteit georganiseerd? Hoe werkt het met faculteiten, hoogleraren en docenten? Aan de hand van een interactief spel leer je de ins en outs van een universiteit!

10.05-10.15    De introductieweken
Hoe trap jij je studententijd het beste af, in deze bijzondere tijd?

10.15-10.25    Pauze

10.25-10.45    Mini college: ondersteuning aan de universiteit
Tijdens dit college leer je hoe de universiteit je kan helpen tijdens je studie;  Met welke vragen kan je bijvoorbeeld bij je studieadviseur en/of mentor terecht? Hierdoor maak je alvast mee hoe het is om college te volgen.

10.45-11.45    Q&A panels
Je zal vast vragen hebben voor studenten die weten wat jij zal meemaken en zal ervaren. Daarom zijn er twee panels van een half uur waar je vragen kunt stellen aan eerstegeneratiestudenten, een student uit het Caraïbisch gebied en een vluchtelingstudent over wat zij het gekst vonden toen ze begonnen en wat zij graag wilden weten aan het begin van hun studententijd. Ook kan je vragen stellen aan de mensen die werken voor de universiteit en klaarstaan om jou tijdens je studie te helpen.

11.45-12.00    Pauze

12.00-12.50    Workshop ‘Starten met studeren’ – voor aankomend studenten
Hoe ga je straks beginnen met studeren? Hoe pak je dat aan? Deze inspirerende workshop zal je meenemen om deze vragen voor jezelf te verduidelijken.

12.50-13.00    Afronding

Vragen

Heb je vragen over het programma of heb je aan andere opmerking? Je kunt de organisatie van Start je Toekomst bereiken door een mail te sturen naar: startjetoekomst@sea.leidenuniv.nl

Opnames terugkijken?

Start je Toekomst zit helaas vol maar je kan de opnames wel terugkijken! Laat je naam en mailadres achter door op de onderstaande link te klikken en we sturen je een bericht als de opnames online staan.

Meld je hier aan voor de reminder