Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting | Q&A

Q&A Dual PhD

Datum
vrijdag 2 juli 2021
Tijd
Locatie
Vanuit je huis
Zaal
online

Het Dual PhD Centre van de Universiteit Leiden: Maatwerk en optimale begeleiding voor de duale promovendus

Heb je wel eens nagedacht over promoveren tijdens je loopbaan? Het duaal promotieprogramma van het Dual PhD Centre van de Universiteit Leiden is daar precies voor bedoeld: het efficiënt combineren van werken en promoveren.

Hoe werkt het?

Het programma van het Dual PhD Centre is puur maatwerk: optimale begeleiding van de duale promovendus door middel van training, coaching en intervisie. Samen met de begeleiders van het Dual PhD Centre en promotor wordt intensief samengewerkt aan de dissertatie, in combinatie met de beroepspraktijk. De dynamiek tussen onderzoek en beroepspraktijk vormt de rode draad in het universiteitsbrede duale doctoraatprogramma van het Dual PhD Centre.

Werken en promoveren tegelijkertijd vergt focus en doorzettingsvermogen. Door de begeleiding van Het Dual PhD Centre promoveren de meeste kandidaten binnen dezelfde tijd als promovendi die 100% van hun tijd beschikbaar hebben voor promotieonderzoek.

Duaal promoveren begint met een pre-PhD jaar. In dit jaar wordt er gewerkt aan het schrijven van een onderzoeksvoorstel en het ontwikkelen van wetenschappelijke vaardigheden. Gemiddeld duurt het promotietraject vijf jaar, inclusief pre-PhD.

Op vrijdag 2 juli om 10.00 uur organiseren wij een online Q&A. Van tevoren krijg je informatie met de link hoe je deel kunt nemen.

Meld je hier aan
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.