Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Liveable planet lunch meeting - The Green Paper: de visie van de Green Office voor een duurzame universiteit

Datum
dinsdag 25 mei 2021
Tijd
Locatie
Virtual lunch meeting - MS Teams

Welke rol zou onze universiteit moeten spelen in de huidige klimaatcrisis? En: hoe kunnen we als universiteit bijdragen aan een duurzame toekomst voor de planeet? De Green Paper van de Leiden University Green Office biedt inspiratie op het gebied van onderzoek, onderwijs én bedrijfsvoering. Hoe ziet volgens jou de Universiteit van Morgen eruit?

Kom ook naar de derde lunch meeting van het Liveable Planet programma over duurzaamheid!

Programma

12:00  

Korte introductie | alle webcams aan 

12:05

Job Kemperman vertelt over de Green Paper van het Leiden University Green Office. Meer informatie hier beneden.

Deze presentatie is in het Engels.

Presentatie Job Kemperman: The Green Paper: de visie van de Green Office voor een duurzame universiteit

De Green Paper is het visiestuk van de Leiden University Green Office over de universiteit van morgen. Wij beschrijven als Green Office wat er moet gebeuren om de universiteit ècht duurzaam te maken. Dat gaat van bedrijfsvoering, tot onderwijs en onderzoek. Structurele integratie van duurzaamheid binnen de Universiteit is noodzakelijk om studenten en personeel voor te bereiden op de werkelijkheid van vandaag.

Green Paper in 1 pagina

Liveable communities – Liveable Planet

The Liveable Planet programme is one of the eight interdisciplinary programmes that were launched at Leiden University in 2020

Leiden’s  Liveable Planet programme aims to combine scientific, policy, socio-cultural and historical/archaeological research at Leiden University into coherent research with which we can tackle the major challenges of a transition to a habitable planet with ecological sustainability. The program will  serve as a hub for the wide range of relevant research carried out within Leiden University and welcomes interaction with colleagues interested in contributing to the initiative within as well as outside of Leiden University.

Liveable communities – Liveable Planet

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.