Alumni-activiteit

Alumniwebinar Leesgedrag Kinderen

maandag 17 mei 2021
Alumniwebinar Leesgedrag kinderen

Is it all in the game? Waarom kinderen meer moeten lezen en wat we daaraan kunnen doen.

Nederlandse kinderen en jongeren lezen steeds minder en steeds slechter. De oorzaak wordt al snel gezocht bij het gamen en de sociale media, maar is dat terecht?

Moeten we ons er überhaupt druk over maken in een visueel en digitaal ingestelde samenleving?

Hoe kijken kinderen en jongeren hier eigenlijk zelf tegenaan?
En:  wat kunnen ouders en leraren doen om kinderen en jongeren meer aan het lezen te krijgen?

Deze en andere vragen over lezen, leesgedrag en leesmotivatie worden in dit webinar besproken door universitair docent dr. Suzanne Mol en alumnus Engelse Taal- en Letterkunde drs. Kees Broekhof. De sprekers geven een kijkje in internationaal en Nederlands onderzoek en wijzen op kansen voor ouders, scholen en educatieve organisaties om het leesklimaat in Nederland te verbeteren.

Gedurende het webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers.

U kunt zich nog tot 20.00 uur aanmelden: u ontvangt dan automatisch een e-mailbericht met de link naar het webinar.

Over de sprekers

Dr. Suzanne Mol

Dr. Suzanne Mol studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht (cum laude) en promoveerde aan de Universiteit Leiden op het proefschrift To Read or Not to Read. Daarna was zij post-doctoraal onderzoeker bij de programmagroep Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs aan de Universiteit Leiden (2011), bij de School of Education van de University of Michigan (2011-2012) en bij de afdeling Onderwijsneurowetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam (2012-2015).
Sinds september 2015 werkt zij als Universitair Docent bij de programmagroep Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs aan de Universiteit Leiden.

Drs. Kees Broekhof

Drs. Kees Broekhof studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden en Migratie- en Integratiestudies (cum laude) aan de Erasmus Universiteit. Sinds 1994 is hij werkzaam als taalexpert voor onderzoeks- en projectbureau Sardes. Hij werkt samen met scholen, kinderopvangorganisaties, bibliotheken en landelijke organisaties om het taalonderwijs te versterken.
Broekhof is lid van het internationale ProLEER-netwerk voor taalontwikkeling en taalonderwijs dat jaarlijks bijeenkomt aan Harvard University. Hij voert scholingstrajecten uit, geeft workshops en lezingen en publiceert geregeld in boeken en vakbladen.

Informatie & Aanmelding

Datum Maandag 17 mei