Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Open Minded #6 "Duties of Care for Explanation Practices"

Datum
dinsdag 29 juni 2021
Tijd
Locatie
Online

Tijdens de 6e Open Minded-sessie van dit academiejaar presenteert Aviva de Groot, promovendus aan de Universiteit Tilburg, haar onderzoek.

Vanuit het multidisciplinaire discours wordt gewaarschuwd dat de gebrekkige uitlegbaarheid van beslisondersteunende AI onze fundamentele rechten kunnen schenden. Echter, zowel de analyse van het probleem, als voorgestelde oplossingen verschillen per discipline.
Deze presentatie introduceert een overkoepelende visie. Met als uitgangspunt een aangepaste probleemstelling: de meeste 'algoritmische schade' tot nu toe vond plaats in omgevingen waar uitleg goed gereguleerd was. Wat leert dit ons?
 
Open Minded is een lezingenreeks georganiseerd door eLaw (het Centrum voor Recht en Digitale Technologie), waarin professionals die werkzaam zijn op het gebied van recht en digitale technologie├źn worden uitgenodigd om hun onderzoek, perspectieven of lopende werkzaamheden te presenteren.
 
Ledereen is van harte welkom. Stuur een e-mail naar e.v.r.nave@law.leidenuniv.nl om de uitnodiging en meeting link te ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.